Bøger / skønlitteratur / roman

Død mands hånd : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. På vej hjem fra en pokeraften i gode venners lag, bliver den afholdte og populære Sven-Göran Erlandsson skudt. Det minder mest af alt om en henrettelse, men hvorfor skulle han likvideres?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 23. mar. 2012

Til læsere, som har har ventet på 4. bind i serien om Hammarby-politistationen i Stockholm. Desuden til krimilæsere, som kan lide en rigtig politiroman med grundig beskrivelse af opklaringsarbejdet.

Svenske Carin Gerhardsen har med sine 3 tidligere romaner på dansk slået sit navn fast som en habil forfatter. Sven-Göran Erlandsson er respekteret for sin store indsats over for hjemløse, han er en god familiefar, religiøs og vellidt for sin trænergerning i den lokale fodboldklub. Efter en festlig kortaften i gode venners lag bliver han dræbt på vejen hjem, og det ligner mest af alt en henrettelse. Men hvorfor skulle han dræbes? Titlen hentyder til legenden om Wild Bill Hickok, som havde 4 spillekort på sig, da han blev skudt. Netop fire kort og en seddel med nogle udflydende bogstaver er de eneste spor, opklaringsgruppen har. Er det pokersporet, der skal følges eller har mordet noget at gøre med en pige, som forvandt for mange år siden og en, som har vist for stor interesse for små piger? Carin Gerhardsen kan sit håndværk, hun skriver godt og flydende, og formår at lægge overraskelser ind i handlingen.

Svenske krimier har vi mange af, og det er oplagt at sammenligne med Åsa Larsson, Viveca Sten og Helena Tursten.

Jeg havde ikke læst andre i serien og jeg havde ikke problemer med at følge med, selv om opklaringsholdet er stort, det er blevet udvidet med 2 personer. Alt i alt en krimi i mellemklassen, handlingen er i orden, men jeg savner lidt dybere personkarakteristikker.


Berlingske tidende

d. 12. aug. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 12. aug. 2012


Weekendavisen

d. 13. juli 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 13. juli 2012