Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Død over Tandfeen


Beskrivelse


Da Alf kun får en sølle tokrone af Tandfeen for sin fortand, beslutter hans storebror Bjørn sig for at opsøge Tandfeen og forlange at få den tyver, som Alf har fortjent.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Marion Tirsgaard

d. 1. okt. 2018

En tabt fortand, en korrupt Tandfe og et par modige brødre, der kræver retfærdighed, er ingredienserne i denne sjove bog, der er velegnet til højtlæsning fra 7 år og til selvlæsning fra 10 år.

Da Alf taber en fortand, får han kun sølle to kr. af Tandfeen. Det vil Alfs storebror Bjørn ikke finde sig i, og de beslutter sig for at opsøge Tandfeen og få de tyve kroner, som Af fortjener for sin tand. Med hjælp fra den gnavne tandlæge i opgangen og den tandløse pige, Holly, kommer brødrene på sporet af Tandfeen. En bedragerisk Tandfe, der bestemt ikke har i sinde at give Alf en tyver. Forfatteren debuterer med denne børnebog, der er 1. del i serien "Alf & Bjørn redder verden". Bogen har illustrationer.

Man skal ikke ret langt ind i denne bog, før man er fan af de to brødre, Alf og Bjørn. Det er en sjov og velskrevet bog, der emmer af søskendekærlighed og masser af rablende påfund, som vil more både børn og voksne. Illustrationerne er fulde af stemning og giver kant til historien.

Der er flere børnebøger, der har historier om Tandfeen som omdrejningspunkt fx Tiberius Tudefjæs nakker tandfeenHvidt og blidt & kridt og Hvidt og blidt & kridt, hvor Tandfeen heller ikke er helt så sød og blid, som man skulle troDer er flere børnebøger, der har historier om Tandfeen som omdrejningspunkt fx Tiberius Tudefjæs nakker tandfeen og , hvor Tandfeen heller ikke er helt så sød og blid, som man skulle tro.


Weekendavisen

d. 26. okt. 2018

af

af

Erik Barkman

d. 26. okt. 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 7 (2018)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 71, nr. 7 (2018)