Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Død verden - monstre


Beskrivelse


Zombier hærger over hele verden, og deres antal øges. Den unge kvinde, Nera og hendes venner forsøger at undgå de marcherende horder af blodtørstige zombier. Men det er svært at undgå dem, og ofte må de tage kampen op mod dem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2017

af

af

Vera Hollerup

d. 6. nov. 2017

Ny nervepirrende, barsk trilogi for 14-16-årige samt voksne - om den unge kvinde Nera og hendes alliance med de fascinerende vampyrelvere og deres fælles - men næsten umulige kamp mod de enorme horder af kødflænsende og blodtørstige zombier, der drager hærgende gennem hele verden.

Forfatteren har før skrevet Dinea og serien "Dæmondræberen", der må betegnes som dark fantasy. Handlingen i de 3 bøger udspilles i en nær fremtid, hvor horder af kødædende, blodtørstige zombier drager hærgende og ødelæggende gennem landet og truer menneskeheden med total udryddelse. Den unge kvinde Nera bliver med sin gruppe reddet af en flok vampyrelvere og ført til en sikker zone - et forsøg på at redde den resterende menneskehed. Den sikre zone rummer dog mange dystre hemmeligheder, og vampyrelverne er mystiske og mistænkelige, og zombierne bliver stadig farligere.

En utroligt spændende og nerveflænsende trilogi. Tempoet er hæsblæsende og hektisk, og indlevelsen er så intens, at man har svært ved at lægge bøgerne fra sig. Sproget er rigtigt godt og råt og afspejler fint de rædselsvækkende oplevelser, som Nera udsættes for. Nera beretter historien i første person, og hendes beretning suppleres løbende med hendes dagbogsoptegnelser. Denne kobling af to forskellige fortælleformer fungerer fint, og giver læseren en god indsigt i Neras tanker.

World War Z World war z af Max Brooks er et af zombie-genrens hovedværker. Findes også som prisbelønnet film.


Himmelskibet

Nr. 54 (2018)

af

af

Thomas Winther (f. 1976-10-31)

Nr. 54 (2018)