Bøger / skønlitteratur / roman

Døde løver


Beskrivelse


En tidligere spion findes død i en bus. Mord eller tilfældigt? Jackson Lamb og Lambs hold af agenter, Slagtehestene, begynder at grave i sagen. En sag der har sit udspring tilbage i den kolde krig og kan få katastrofale konsekvenser i nutidens England.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2020

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 15. maj 2020

En tidligere spion bliver fundet død i en bus. Det bliver starten på en kæderække af hændelser der både rækker tilbage mod den kolde krig og mod nutidens London. Spionthriller og til dem med interesse i spændingslitteratur.

Dickie Bow, en tidligere gadeagent/spion, bliver fundet død i en bus. Er det mord eller er den gamle mand bare død af naturlige årsager? Jackson Lamb, der leder de såkaldte "Slagteheste" (agenter der er faldet i unåde) begynder at undersøge omstændighederne omkring Bows død. Og han finder en mobiltelefon hvor der kun er en ikke-sendt besked hvor der står "Cikader." Et begreb der får Lamb til at tænke på den kolde krig og hemmelige russiske celler. Samtidig har en russisk rigmand store planer i London og som brikkerne begynder at falde på plads, ser Lamb og hans kollegaer et billede af noget der kan udvikle sig i en katastrofal retning. Andet bind i serien "En sag for Jackson Lamb".

En intet mindre en fremragende og velskrevet spionthriller. Plottet er fint men det er for alvor karakterne, anført af den grove Lamb, der løfter romanen op på et meget højt niveau. Som her hvor man fornemmer fortidens storhed og nutidens forfald: "River kom i tanker om øjeblik året før, hvor han havde fået et glimt af den Lamb, der havde udkæmpet den krig. Så selv om Lamb nu var en fed, doven skiderik, var han tilbøjelig til at tro på ham.".

Kan sammenlignes med spionbøger af John le Carré og kvalitetsmæssigt er serien om Jackson Lamb på samme høje niveau.


litteratursiden.dk

d. 23. aug. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 23. aug. 2020

God og intelligent underholdning i speget spionroman om en sag, der har sit udspring i den kolde krig og kan få katastrofale konsekvenser i nutidens England. Jackson Lamb er en MI5-agent, der er kørt ...


Politiken

d. 25. aug. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. aug. 2020


Jyllands-posten

d. 13. juni 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. juni 2020


Weekendavisen

d. 14. jan. 2022

af

af

Bo Bjørnvig

d. 14. jan. 2022