Bøger / faglitteratur

Dødelig medicin og organiseret kriminalitet : hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet


Beskrivelse


Dødelig medicin og organiseret kriminalitet er en af de heftigste anklager, der er rettet mod medicinalindustrien og dens mange forgreninger i nyere tid. Professor, dr. med. Peter C. Gøtzsche opfordrer til et radikalt opgør med et behandlingssystem og en industri, der har katastrofale konsekvenser for patienterne, og hvis forretningsmodel er organiseret kriminalitet. Gøtzsche dokumenterer de mafiaagtige metoder, som effektivt kører i et spind af intimiderende psykisk vold – hvis du ikke makker ret, ødelægger vi din karriere – og han viser, hvordan patientens tillid til de lægemidler, lægerne udskriver, er baseret på en livsfarlig illusion om, at de er sikre, fordi de er blevet testet og godkendt. I den vestlige verden er lægemidler den tredjehyppigste dødsårsag efter hjertesygdomme og kræft. Medicinen fører os ofte uforvarende fra asken i ilden, og patienten har ingen chance for at vide, at det er det, der sker. Gøtzsche afslører, hvordan den omfattende hasard med patienternes liv foregår; hvordan løgnen, selv efter den er afsløret, fortsætter i et maskineri, der sætter profitten højere end patienternes liv.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 13. sep. 2013

Bogen bør få den samlede lægestand, politikere, medier og ikke mindst medicinalindustrien op af stolen. For her leveres en række usædvanligt skrappe og underbyggede beskyldninger mod medicinalindustrien og de læger som deltager i udviklingen og udbredelsen af en lang række præparater. I bibliotekerne må vi betragte bogen som et væsentligt indlæg i samfundsdebatten.

Allerede i titlen fornemmer vi bogens tone. Det lyder som endnu en konspirationsteori, men forfatteren er ikke en opmærksomhedshungrende journalist, der har strikket en god historie sammen, men professor, overlæge, dr.med. og leder af det uafhængige forskningscenter The Nordic Cochrane Center. Alvoren sættes i fokus, når vi allerede på bogens første sider får at vide, at medicin på verdensplan er den 3. hyppigste dødsårsag efter kræft og hjertesygdomme. Forfatteren tegner billedet af en skrupelløs industri, der ikke skyr nogen midler for at fremme deres sag. Størst er anklagerne mod nervemedicinen, men ellers er det nogenlunde hele vejen rundt, medicinalindustriens troværdighed står for skud. Tonen er skarp og spørgsmålet er, hvorvidt det gavner sagen? Det skal jeg heldigvis ikke tage stilling til, men tilføje at bogen udkommer i engelsk udgave samtidigt.

Medicinalindustrien er til stadighed under anklage fx i Medicin : til gavn eller skade?, 2012, men aldrig har jeg set så skarp kritik som her.

Jeg håber bogen vinder gehør i offentligheden. Derfor skal den også være tilgængelig bredt rundt omkring i landet.


litteratursiden.dk

d. 2. okt. 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 2. okt. 2013

Lægen Peter C. Gøtzsche retter i denne veritable gyser af en debatbog en meget skarp kritik mod medicinalfirmaerne og deres ufine metoder, som sætter patienternes liv på spil. Professor, overlæge, dr....


Politiken

d. 30. sep. 2013

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 30. sep. 2013


Weekendavisen

d. 27. sep. 2013

af

af

Helle Broberg Nielsen

d. 27. sep. 2013


Ugeskrift for læger

Årg. 175, nr. 38 (2013)

af

af

Jens Kristian Gøtrik

Årg. 175, nr. 38 (2013)


Social kritik

Årg. 25, nr. 136 (2013)

af

af

Henrik Eriksen

Årg. 25, nr. 136 (2013)


Socialistisk information

Nr. 250 (2014)

af

af

Michael Voss

Nr. 250 (2014)