Bøger / faglitteratur

Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse


Beskrivelse


Forfatteren argumenterer for at den måde psykofarmaka bruges på i dag, gør langt mere skade end gavn og peger på psykoterapi som alternativ, og mener desuden at det nuværende psykofarmaka forbrug kan reduceres med 98% til gavn for patienternes mentale og fysiske sundhed og overlevelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 24. aug. 2015

Et vægtigt indlæg i debatten om brugen af psykofarmaka. Gøtzsche dokumenterer, at midler mod depression, skizofreni og ADHD årligt dræber op imod en halv million mennesker i den vestlige verden. For fagpersoner, patienter, studerende og beslutningstagere.

Gøtzsches synspunkt er, at man kan reducere brugen af psykiatrisk medicin med 98% ved i stedet at opruste psykoterapeutisk behandling, som der ikke er nok fokus på. Med mange eksempler viser han, hvor nemt man kan blive diagnosticeret med fx ADHD eller skizofreni. Der bliver udskrevet ADHD medicin i store mængder til børn. Medicin der giver skader ligesom kokain og amfetamin, og psykiaterne er ofte på medicinalfirmaernes lønningslister. Forfatteren er professor, overlæge og stifter af Cochrane Centeret, han udgav i 2013 Dødelig medicin og organiseret kriminalitet, der også vakte stor debat.

Gøtzsche står på den ene side i debatten om psykofarmaka og dokumenterer det grundigt. Den anden side af debatten føres hovedsageligt af psykiatere, der taler for, at medicinen hjælper og afværger selvmord og dødsfald. Eksemplerne i bogen virker godt underbyggede, og det er et vægtigt indlæg i debatten for og imod psykofarmaka og lemfældige diagnoser.

Dorrit Cato Christensen har skrevet Kære LuiseMedicin om sin psykisk sårbare datters forløb i det psykiatriske system og kampen mod medicinering. I 2012 udkom Medicin der også er en kritisk debatbogDorrit Cato Christensen har skrevet Kære Luise om sin psykisk sårbare datters forløb i det psykiatriske system og kampen mod medicinering. I 2012 udkom der også er en kritisk debatbog.


Ugeskrift for læger [online]

d. 14. sep. 2015

af

af

Torsten Bjørn Jacobsen

d. 14. sep. 2015


Ugeskrift for læger [online]

d. 14. sep. 2015

af

af

Lars G. Johansen

d. 14. sep. 2015