Bøger / skønlitteratur / roman

Dødeligt dobbeltspil


Beskrivelse


I 1944 bliver kanaløen Jersey, som er besat af tyskerne, skueplads for en dramatisk konfrontation, da en SOE-agent forsøger at evakuere en amerikansk oberst, medens feltmarskal Rommel er på inspektion.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karen Sejerøe

d. 18. dec. 2018

Under en landgangsøvelse på den engelske sydkyst forud for 'Operation Overlord' forsvinder en af den kommende invasions planlæggere i en redningsbåd. Han driver hårdt såret i land på dentyskbesatte engelske kanalø Jersey, hvor han findes af en kvinde, der skjuler ham og sørger for at få ham opereret og sendt besked til London. På grund af hans viden må det engelskeefterretningsvæsen enten fjerne manden fra øen eller likvidere ham. En tidligere agent og filosof nu rekonvalescent Harry Martineau og den 19-årige Jersey-pige Sarah udses til opgaven. Samtidigplanlægger feltmarskal Rommel attentat mod Hitler og han sender derfor en skuespiller, der ligner og kan spille ham selv, til Jersey, for at kunne mødes i hemmelighed med sine medsammensvorne iFrankrig. En konfrontation mellem de to parter er uundgåelig og den lokale befolkning og besættelsesmagten spiller hver deres vigtige roller. Dødeligt dobbeltspil er en velkomponeret spændingsromanmed accellerende handling og godmiljøbeskrivelse. Hovedpersonerne af begge køn er nuanceret beskrevet og ovennævnte Sarah fortæller i 1985 historien til en professor, der er ved at skrive enbiografi om filosoffen Harry Martineau. Gedigen underholdning.


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Drustrup Larsen

2008

Læsere af spændingsbøger om 2. verdenskrig kan her (gen)læse et par spændende bøger. Emnet interesserer mange, og de nye omslag vil sælge bøgerne fint.

Stormvarsel er om den blandede tyske besætning på et gammelt skib på en dumdristig færd fra Brasilien til Tyskland i 1944. Hertil kommer flere parallelhandlinger med tyske bombere, ubådsbesætninger og en berømt ubådskaptajn samt engelske tropper, en pensioneret admiral og befolkningen i øvrigt på en ø ud for Skotland, og alle brikkerne fader på plads til sidst i en orkan. Dødeligt dobbeltspil er om en amerikansk oberst, der i 1944 strander på den tysk besatte ø Jersey og skal reddes tilbage til England af hensyn til D-dag. Historien fortælles i en nutidig ramme, og også i denne bog er der flere sammenhængende sidehandlinger om dobbeltagenter på begge sider, Rommels kupplaner mod Hitler samt luftangrebene på London.

Forfatteren har været på banen i mange år, så han er kendt. De to bøger er identiske genoptryk af de tidligere udgaver af Stormvarsel (Lademann 1978/1983) og Dødeligt dobbeltspil (Lademann/Vinten 1988/1993), og målgruppen har fra samme periode bl.a. disse oplagte forfattere at sammenligne med: Alistair MacLean, Ken Follett, Colin Forbes, Douglas Reeman, Brian Callison og Ib Melchior. Bøgerne er i billigbogsudstyr med dårligt papir og relativt lille sats.

Ikke verdenslitteratur, men gedigen underholdning. Elementært spændende bøger med nuancerede billeder af folkene på begge sider af fronten.


Jyllands-posten

d. 9. feb. 1988

af

af

L

d. 9. feb. 1988


Berlingske tidende

d. 2. apr. 1988

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 2. apr. 1988