Bøger / skønlitteratur / roman

Døden er kun et øjeblik : thriller


Beskrivelse


Psykologisk thriller om en kvinde, der forsøger at slippe ud af sit forhold med en voldelig og manipulerende mand.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 15. maj 2020

Psykologisk thriller om en kvinde, der forsøger at slippe ud af sit forhold med en voldelig og manipulerende mand. For læsere af spændingsromaner.

I denne debut af Lisa Holmfjord møder vi Esther, der har psykiske problemer og et alkoholmisbrug. Det hjælper ikke, at hun lever i et frygteligt forhold med den manipulerende og voldelige læge Andreas. Udadtil er han den kærlige og højt agtede mand med styr på det hele. Esther opfattes som det modsatte og bliver bildt ind, at hun skal være glad for at have en kæreste som Andreas. Esther forsøger at komme ud af psykopatens klør, flygter på krisecenter og prøver at holde sine dæmoner i skak. Alt i mens bliver den tørlagte ex-politimand David, der efter fyringen fra politiet ernærer sig som privatdetektiv, draget ind i fortællingen. Han opsøges af en fornem kvinde, der vil have ham til at skygge Esther. Først er han afvisende, men da han pludselig finder ud af, at det drejer sig om en person fra hans fortid, Esther, indvilger han.

Spændende og samfundsrelevant roman. Emnet om psykisk og fysisk vold mod kvinder og samfundets til tider manglende fokus på problemet gør det til vedkommende læsning. Koblingen mellem efterforskningen og de personlige historier og forbindelser giver romanen spændingsmæssig tyngde.

Kan minde om fx SvigtFrygtenVelkommen til mit mareridt, Frygten og Velkommen til mit mareridtKan minde om fx Svigt, og Velkommen til mit mareridtKan minde om fx Svigt, Frygten og .


litteratursiden.dk

d. 22. sep. 2020

af

af

Marit Haugaard

d. 22. sep. 2020

Thriller om kvindemishandling, der foregår i alle samfundslag, er en velskrevet skildring om Esthers forsøg på at frigøre sig fra en voldelig ægtemand. I bogens indledende scene stikker Esther af fra ...


Politiken

d. 26. juni 2020

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 26. juni 2020