Bøger / skønlitteratur / roman

Døden har en dårlig smag


Beskrivelse


Krimi. Efter at være blevet fyret fra politiet engageres Hjejle af politidirektøren, der ikke vil anerkende sin søns selvmord. Sønnen havde aids og efterlod hele sin formue til aids-forskning.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Per Månson

d. 18. dec. 2018

Thiele er en ung debutant og viser allerede nu skrivefærdigheder, der lover godt for den danske krimi. Politidirektørens søn har tilsyneladende begået selvmord efter at have fået positivHIV-test. Sagen skal dysses ned, men alligevel undersøges, da sønnen har efterladt en millionformue til alternativ AIDS-forskning. En fyret kriminalmand hyres til jobbet og roder op i smudsen i detkøbenhavnske borgerskab. Som nævnt har forfatteren en sikker pen, han behersker dialogen og giver nogle rammende miljøskildringer. Handlingen kommer lidt trægt igang, men bogens intrige eroverraskende original, så det tilgives efter slutningen. Et minus er, at Thiele hælder for meget til satiren, hvad han absolut ikke er så god til som til krimien. Det, der ifølge forlaget er ennådesløs afklædning af miljøet, virker desværre mere som studentikos pjank. Heldigvis står denne svaghed i skyggen af et meget positivt helhedsindtryk.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. mar. 2014

Dansk krimiserie i den mere hårdkogte stil, som ikke mindst henvender sig til mandlige læsere. De første 5 bind om hasardspilleren og freelance-politimanden Frants Hjejle er genudgivelser med nye forsider og for 2 binds vedkommende med nye titler.

Seriens foreløbigt 5 bind foregår og er skrevet i 1990'erne. Den kyniske, antiautoritære spillefugl Hjejle bliver på skift fyret og genansat ved politiet, når man ønsker hans hjælp til at opklare (evt. tilsløre) henlagte eller prekære sager. De letlæste historier er overvejende velskrevne, har et godt flow og tager ind i mellem nogle overraskende drejninger. Tonen er tør, distanceret ironisk og der er i det hele taget noget noir over den usentimentale serie med dens gennemgående og ikke udpræget sympativækkende persongalleri.

Dan Turell er den førende danske krimi noir forfatter og Peder Bundgaards krimier er i samme genre - med referencer til førnævnte og mere humor. Hjejle-serien lægger sig i samme spor, mere tør og mindre referende end Bundgaard. Den udkom oprindelig i 1993-98, 4. og 5. bind med titlerne Hit og Black Jack.

Hårdkogt og usentimental dansk krimi for mandfolk m/k, der søger spændende underholdning. Hjejle har spillet sin formue væk mere end een gang, og politiledelsen fyrer og genansætter den egenrådige kyniker efter behov. Henlagte og prekære sager fører ham gennem kriminelle miljøer i både top og bund af samfundet. 6. del af serien kan forventes senere på året.


Det fri aktuelt

d. 15. nov. 1993

af

af

Preben B. Christensen

d. 15. nov. 1993


Pinkerton

Nr. 49 (1993)

af

af

Jan Bitsch Steffensen

Nr. 49 (1993)


Politiken

d. 17. okt. 1993

af

af

Bo Tao Micha¨elis

d. 17. okt. 1993