Bøger / skønlitteratur / roman

Døden i april


Beskrivelse


Kan man dø af skræk? Det er indbyggerne i den lille canadiske bjerglandsby Three Pines overbeviste om, da de hører om en okkult seance, en gruppe beboere har udført i det ondskabsfulde og hjemsøgte Old Hadley House.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2020

af

af

Helle Winther Olsen

d. 23. apr. 2020

Kan man dø af skræk? Det er indbyggerne i den lille canadiske bjerglandsby Three Pines overbeviste om, når de kigger op på det truende og hjemsøgte hus Old Hadley House. Der er noget galt deroppe, og det er politiet enige i. En hyggelig og charmerende old school-krimi for læsere, der nyder et ublodigt mysterium.

Tredje del af serie der foregår i et bjergrigt område tæt på Quebec i Canada. Politiinspektør Armand Gamache er den gennemgående figur som i Mørkt motivNådestødet og Nådestødet, men hovedpersonerne er indbyggerne i den godt gemte landsby, Three Pines. De er godt i gang med deres påsketraditioner, men en lille gruppe kreative og kunstneriske venner finder også tid til at foretage en okkult seance i landsbyens hjemsøgte hus Old Hadley House. Det går grueligt galt, og den velkendte politiinspektør Gamache dukker op med hele entouragenTredje del af serie der foregår i et bjergrigt område tæt på Quebec i Canada. Politiinspektør Armand Gamache er den gennemgående figur som i Mørkt motiv og , men hovedpersonerne er indbyggerne i den godt gemte landsby, Three Pines. De er godt i gang med deres påsketraditioner, men en lille gruppe kreative og kunstneriske venner finder også tid til at foretage en okkult seance i landsbyens hjemsøgte hus Old Hadley House. Det går grueligt galt, og den velkendte politiinspektør Gamache dukker op med hele entouragen.

Charmerende og hyggelig krimi, der mest af alt minder om Agatha Christie i opdateret version og med ny geografisk lokation, tilsat gode stænk humor. Landsbyens medlemmer, der tæller flere kunstnere og digtere, kender hinanden på kryds og på tværs, men gemmer alligevel hver især på hemmeligheder og konflikter, der kan slå ud i lys og ond lue. Persontegningen omfatter også inspektør Gamache med komplicerede kollegaforhold, der giver lidt kant til fortællingens univers. Det anbefales at læse serien i rækkefølge.

Hyggekrimier med lokalkolorit kan også nydes hos fx Anna Grue og Alexander Mccall Smith.