Bøger / faglitteratur

Døden i Belmont : krimi, dokumentar


Beskrivelse


I starten af 1960'erne hærger en seksualmorder Boston. En ældre kvinde i forfatterens nabolag bliver myrdet, og en småkriminel sort arbejdsmand dømmes for drabet. En anden mand tilstår de øvrige mord, og forfatteren forsøger gennem interviews og gennemgang af sagen at finde sandheden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Månson

2007

Yndere af retssalskrimier a la Scott Turows får her den ægte vare med en autentisk sag, der ikke skildres mindre fængslende. Den har desuden appel til alle, der interesserer sig for USAs nyere historie og retssystem og kan formidles både som retssalsthriller, faglitteratur og en historie fra virkelighedens verden.

Junger er journalist og har tidligere skrevet den dramadokumentariske Den fuldkomne storm - filmatiseret af Wolfgang Petersen. Han er desuden personligt involveret i sagen om Bostonkvæleren, da den mand, der - måske løgnagtigt? - påtog sig skylden, arbejdede i Jungers hjem, da det eneste drab, han ikke påtog sig skylden for, blev begået i nabolaget. Bogen er en dokumentarisk gennemgang af sagen og en undersøgelse af, om den sorte arbejdsmand, der blev hængt op på det ene mord, var usyldig. Stilen er journalistisk med gennemgang af dokumenterne fra de samtidige retssager og opfølgning af de to mænds skæbner blandet med egne interviews af overlevende. Sproget er journalistisk, af og til lidt rigeligt detaljeret, og dermed letlæst.

Bogen ligger tættest op ad faglitterære beskrivelser af berømte kriminalsager, men den grundige gennemgang af retssagerne skriver sig også ind i traditionen af amerikanske retssalsthrillere a la Scott Turow.

En spændende og rystende beretning om retstilstanden i USA i 1960'erne og et studie i kriminelles psyke med appel til mange læsere med både fag- og skønlitterære interesser.Informationer og udgaver