Bøger / skønlitteratur / roman

Døden i den hvide by


Beskrivelse


Krimi. Da han tilsyneladende ikke længere er velset hos politiet, må Frants Hjejle tage job i en vinhandel. Han skal vande blomster for en kunde, men finder en raseret lejlighed inklusiv den brutalt myrdede kunde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2016

af

af

Per Månson

d. 28. apr. 2016

Da han tilsyneladende ikke længere er velset hos sin tidligere arbejdsgiver, Drabsafdelingen, må Frants Hjejle tage job i en vinhandel. Han skal vande blomster for en kunde, men finder en raseret lejlighed inklusiv den brutalt myrdede kunde. For læsere af moderne nordiske krimier.

Den hvide by er et velhaverkvarter på Christianshavn. Frants Hjejle arbejder som sikkerhedschef på et diskotek, hvor en ung letantændelig mand er dørmand. Da diskoteket brænder, må Frants få job i en vinhandel tæt på den hvide by, hvortil den unge mand er flyttet med rigtig mange penge på lommen. Da han bliver brutalt myrdet, regner alle med, det er et narkoopgør, men Hjejle ser en sammenhæng med fortiden og begynder selv at snuse til sagen. Det er Jan Thieles 7. krimi i serien.

Bogen har i mere end en forstand et langt forspil, men er elegant skrevet med humor og ironi og plottet holder rigtig godt sammen. Thiele bliver en bedre og bedre skribent.

Flemming Jarlskov og til dels Dan Turell er andre bud på forfattere til københavnerromaner om de ensomme ulve.