Bøger / faglitteratur

Døden i et professionelt perspektiv : de svære valg


Beskrivelse


Om sundhedsprofessionelles etiske overvejelser, dilemmaer og handlinger i arbejdet med døende hvor behandling er udsigtsløs, samt spørgsmål og problemstillinger, der rejser sig efter døden, fx organdonation og -transplantation, obduktion og begravelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 6. jan. 2015

Etiske overvejelser om behandling af døende til sundhedsprofessionelle, der arbejder blandt døende og deres pårørende. Bogen kan anvendes til sundhedsuddannelsernes teoretiske og kliniske forløb.

Birkler (f. 1974) er formand for Etisk Råd og har mange titler om etik og sundhedsvæsen bag sig. Denne bog handler om sundhedsprofessionelles etiske overvejelser, dilemmaer og handlinger i arbejdet med døende hvor behandling er udsigtsløs, samt spørgsmål og problemstillinger, der rejser sig efter døden, som fx ved organdonation og -transplantation, obduktion og begravelse. Birkler giver kliniske eksempler ved fx hjertestop, palliativ sedering og sondeernæring, og et kapitel rejser etiske overvejelser om aktiv dødshjælp og aktiv hjælp til døende.

Minutiøs fremlæggelse af etiske overvejelser og dilemmaer sundhedsprofessionelle konfronteres med i arbejdet og kommunikationen med døende og deres pårørende, samt nogle facts. Bogen beskriver således den zone, som fordrer ikke kun faglig vurdering, men også etisk overvejelse, og som sådan rejser den etiske spørgsmål, den enkelte må forholde sig til i praksis.

Afsked med livetBehandling af døendeAfsked med livet henvender sig til døende og pårørende og præsenterer etiske overvejelser og konkrete oplysninger af juridisk, medicinsk og praktisk art. Behandling af døende er Etisk Råds vejledning om etiske principper til professionelle Afsked med livet henvender sig til døende og pårørende og præsenterer etiske overvejelser og konkrete oplysninger af juridisk, medicinsk og praktisk art. er Etisk Råds vejledning om etiske principper til professionelle Afsked med livet henvender sig til døende og pårørende og præsenterer etiske overvejelser og konkrete oplysninger af juridisk, medicinsk og praktisk art. Behandling af døende er Etisk Råds vejledning om etiske principper til professionelle .


Sygeplejersken

Årg. 115, nr. 5 (2015)

af

af

Rita Nielsen

Årg. 115, nr. 5 (2015)


Kristeligt dagblad

d. 29. jan. 2015

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 29. jan. 2015


Præsteforeningens blad

Årg. 105, nr. 12 (2015)

af

af

Gudmund Rask Pedersen

Årg. 105, nr. 12 (2015)