Bøger / skønlitteratur / roman

Døden i forklædning


Beskrivelse


Kriminalroman. Chefkommissær Barnaby skal opklare mordet på en new age-leder. Opklaringen besværliggøres af vidnernes tro på guddommelig indgriben, manglende mentale evner og fordækte identiteter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2004

af

af

Per Månson

d. 28. jan. 2004

En mand falder ned af en trappe i et new age-kollektiv i en engelsk landsby. Ligsynet rubricerer det som et uheld. Et par måneder senere myrdes sektens leder under en seance, og chefkommissær Barnaby og hans arrogante unge sergent Troy sættes på sagen, der indebærer flere dødsfald og forbindelser til trappefaldet. Opklaringen hæmmes en hel del af flere af beboernes tro på, at mordet skyldtes guddommelig indgriben, nøglevidners mentale svaghed, tvivl om de impliceredes identitet o.m.a., men til sidst kan Barnaby samle de overlevende i køkkenet og rede de mange spegede tråde ud. Graham, hvis første Barnaby-bøger har dannet rammehistorien for den lange tv-serie, der også vises i Danmark, skriver en traditionel engelsk landsbykrimi og gør det egentligt godt nok, men en meget stor del af denne bog er en ironisk beskrivelse af kollektivet, og først ca. en tredjedel henne kommer Barnaby på banen - og her kan en del af seriens målgruppe måske være stået af. Bogen er kronologisk den tredje i serien, men den 5. udsendt på dansk.


litteratursiden.dk

d. 29. juni 2004

af

d. 29. juni 2004

Lån bogen på Under en seance i det religiøse kollektiv "Den Gyldne Vejrhests Loge", myrdes mesteren, der er kollektivets leder. Og så går kriminalkommisær Barnaby i gang med efterforskningen De...