Bøger / skønlitteratur / krimi

Døden kom som en ven : krimi


Beskrivelse


Krimi. En rockerlikvidering fører til opgør mellem flere grupper, og Frants Hjejle, tidligere politimand med personlige hævnmotiver, kommer under mistanke. Hans eneste redning er tilsyneladende at opklare mordet selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. mar. 2014

Dansk krimiserie i den mere hårdkogte stil, som ikke mindst henvender sig til mandlige læsere. De første 5 bind om hasardspilleren og freelance-politimanden Frants Hjejle er genudgivelser med nye forsider og for 2 binds vedkommende med nye titler.

Seriens foreløbigt 5 bind foregår og er skrevet i 1990'erne. Den kyniske, antiautoritære spillefugl Hjejle bliver på skift fyret og genansat ved politiet, når man ønsker hans hjælp til at opklare (evt. tilsløre) henlagte eller prekære sager. De letlæste historier er overvejende velskrevne, har et godt flow og tager ind i mellem nogle overraskende drejninger. Tonen er tør, distanceret ironisk og der er i det hele taget noget noir over den usentimentale serie med dens gennemgående og ikke udpræget sympativækkende persongalleri.

Dan Turell er den førende danske krimi noir forfatter og Peder Bundgaards krimier er i samme genre - med referencer til førnævnte og mere humor. Hjejle-serien lægger sig i samme spor, mere tør og mindre referende end Bundgaard. Den udkom oprindelig i 1993-98, 4. og 5. bind med titlerne Hit og Black Jack.

Hårdkogt og usentimental dansk krimi for mandfolk m/k, der søger spændende underholdning. Hjejle har spillet sin formue væk mere end een gang, og politiledelsen fyrer og genansætter den egenrådige kyniker efter behov. Henlagte og prekære sager fører ham gennem kriminelle miljøer i både top og bund af samfundet. 6. del af serien kan forventes senere på året.