Bøger / skønlitteratur / krimi

Døden løber maraton : krimi


Beskrivelse


Krimi. Maraton er netop sat i gang og mange løbere har har trodset den for årstiden usædvanligt hårde kulde, regn og blæst for at gennemføre løbet. Men to af løberne dør på mystisk vis undervejs, så kriminalassistent Emma Sköld må arbejde i stedet for at heppe på sin søster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2013

af

af

Michael Olsen

d. 20. sep. 2013

Venter man på den næste bog af Blædel, Läckberg eller andre af de mere kendte nordiske krimiforfattere, så er Sofie Sarenbrants Døden løber maraton et godt bud på en bog til at fordrive ventetiden med.

Giver man sig i kast med Døden løber maraton, så vil man dog ikke fortryde det, hvis man altså er til de nordiske krimier. For Sarenbrant har skrevet en spændende historie, der er koncentreret til de timer, det varer at løbe Stockholm Maraton inklusive nogle flashbacks. Så historien bevæger sig hurtigt, og bogen er med sine korte kapitler også hurtigt læst. Det er anden bog i serien om den kvindelige svenske kriminalassistent Emma Sköld, men den kan sagtens læses uden at have læst første bind i serien. Emma Sköld skulle egentlig heppe på sin søster, der løber maratonløbet igennem Stockholms gader, men da to andre løbere dør under mystiske omstændigheder undervejs i løbet, så må hun hurtigt opgive at at finde søsteren blandt de mange tusind løbere og i stedet give sig i kast med arbejdet.

Vil man læse andre krimier, der minder om Sarenbrants, så ligger det lige til højrebenet at give sig i kast med de mange nordiske kvindelige krimiforfattere som Liza Marklund, Sara Blädel, Camilla Läckberg med mange flere.

Romanen Døden løber maraton er en habil krimi i den nye nordiske tradition. Den er måske hurtigt glemt efter læsningen, men tempoet og de interessante personer gør, at man er godt underholdt undervejs.