Bøger / skønlitteratur / roman

Døden på museet


Beskrivelse


Krimi. Efter et mord og et mistænkeligt dødsfald i forbindelse med et lille museum, som ejer en samling aborigine knogler, bliver arkæologen Ruth Galloway med de specielle venner og familieforhold involveret i politiets arbejde i det ellers så fredelige Norfolk.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 21. feb. 2019

Fjerde bind i krimiserien med den specielle arkæolog Ruth Galloway, som flere gange har bistået politiet i Norfolk med sin ekspertise i knogler. En ublodig og roligt fremadskridende krimi for læsere med hang til det ærkebritiske.

En mand bliver myrdet på et lokalt, privat museum, og også ejeren dør under mystiske omstændigheder. Begge er blevet truet på livet på grund af museets aborigine knogler og hovedskaller. Politiet efterforsker sagen, og snart bliver Ruth Galloway også indblandet. Hun er dog presset af travlhed som enlig mor til en 1-årig, af aparte naboer og venner med hang til shamanisme og aborigineres rettigheder og af sit uafklarede forhold til den gifte vicekriminalkommisær Nelson, som er far til hendes barn. Der kommer mange artigheder for en dag, som peger på den excentriske, velhavende og netop afdøde ejer af museet, som har trænet fornemme væddeløbsheste. Elly Griffiths (f. 1963) har skrevet en række krimier med Ruth Galloway, og de 3 første udkom på dansk i 2018.

Mange læsere er vilde med krimierne med Ruth Galloway: De detaljerede beskrivelser fra et lille samfund, de gennemgående figurer, den ufarlige handling og humoren, alt sammen britisk på den hyggelige måde. Jeg kan godt se, hvad der menes, men jeg er ikke begejstret; for mig virker handlingen langtrukken og personerne som uvedkommende skabeloner.

Andre afdæmpede engelske krimiforfattere er fx Ann Cleeves, Reginald Hill og Andrew Taylor.


litteratursiden.dk

d. 8. apr. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 8. apr. 2019

Helt vidunderligt gensyn med arkæologen Ruth Galloway. Yderst spændende med et gennemført plot og godt med overraskelser undervejs. Ruth Galloway er den dejligste og mindst selvhøjtidelige hovedperson...