Bøger / skønlitteratur / roman

Dødenkelt


Beskrivelse


Krimi fra Sussex, England. En polterabend ender tragisk: 4 venner har begravet Michael i en kiste, mens de er væk et par timer. Undervejs kører de galt og omkommer, og hvem ved nu, hvor Michael er? Kriminalkommissær Roy Grace kommer på en svær opgave.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Månson

2007

James har tidligere fået oversat spændingsbøger, der bl.a. omhandler teknologi og okkultisme. Han er før blevet kritiseret for at være længe om at komme i gang, men det gælder absolut ikke hans første bind i en ny krimiserie. En grovkornet polterabendspøg ender i en tragedie: Michaels fire venner drikker ham fuld og graver ham ned i en kiste, mens de skal et par timer på stripbar. Desværre omkommer de alle i en bilulykke, og ingen ved, hvor Michael er - eller? Hans bedste ven og kompagnon kommer for sent til morskaben, men kan det passe, at han intet kendte til planerne? Kriminalkommissær Roy Grace fra Sussex politi kommer i et kapløb med tiden for at finde Michael inden brylluppet. Det er hæsblæsende og velskrevet spænding fra første til sidste side om den ærlige og hårdtarbejdende politimand, der ikke går af vejen for utraditionelle opklaringsmetoder, fx at opsøge spirituelle medier. Det er dog først og fremmest en god engelsk politiroman som Rankin m.fl. Reserveringerne til næste bind En smuk død, der kommer til efteråret, dukker snart op, da - som noget, jeg ikke har set før - de første fem kapitler er optrykt i slutningen af Dødenkelt.


litteratursiden.dk

d. 21. maj 2007

af

af

Mie Henriksen

d. 21. maj 2007

Knaldhamrende spændende thriller om en polterabend, der kører helt af sporet og en kriminalkommisær, der bruger okkulte metoder. Plottets indledning minder om en vandrehistorie: Michael er kendt for s...