Bøger / faglitteratur / bibliografier

Dødens bolig : Auschwitz-Birkenau


Beskrivelse


Historisk genemgang af de centrale aspekter af tyskernes koncentrations- og udryddelseslejr i Auschwitz. Om lejrens opbygning, organisation, mandskab, hverdagen i lejren samt fangernes vilkår og deres desperate kamp for overlevelse.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 26. mar. 2019

Monumentalt værk om koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau. For læsere, der ønsker en detaljeret og videnskabelig beretning om Auschwitz, som mere end noget andet står som symbolet på nazisternes forbrydelser og rædslerne i Holocaust.

Peter Langwithz Smith er forfatter og har tidligere udgivet bøger om kz-lejrene Auschwitz og Neuengamme. Nu følger han op med den første videnskabelige fremstilling af Auschwitz-Birkenaus historie på dansk; et mammutværk i storformat på ca. 750 sider inddelt i to kolonner. Fremstillingen lader både ofre og gerningsmænd komme til orde og dækker hele lejrens historie; fra oprettelsen og organisationen af lejren og fangernes vilkår over masseudryddelserne og krematorieovnene, medicinforsøgene og de kultur- og sportaktiviteter, som formidlede en kort flugt fra virkeligheden, til årene efter, hvor lejren blev omdannet til museum og retsopgøret fandt sted. Gennemillustreret med sort-hvide fotos.

Forfatteren har gravet nye detaljer og fotos frem fra arkiverne og har begået et nyt enestående hovedværk om Auschwitz, som vil blive stående i mange år. Bogens emne og format gør, at man nærmer sig den med ærefrygt, men når man læser denne bog og betragter dens frygtelige billeder, så forstår man, hvorfor det er så vigtigt, at vi og fremtidige generationer husker og prøver at forstå Auschwitz.

Forfatterens Auschwitz giver et mindre detaljeret, men alligevel fagligt bredt dækkende billede af emnet.


litteratursiden.dk

d. 25. nov. 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. nov. 2019

Imponerende dansk bog om Auschwitz-Birkenau går i detaljer om lejren, som er blevet synonym med holocaust og nazisternes ondskab. Værket vil blive stående i mange år som en påmindelse om de ord, som s...


Politiken

d. 1. apr. 2019

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 1. apr. 2019


Kristeligt dagblad

d. 26. apr. 2019

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 26. apr. 2019


Weekendavisen

d. 12. apr. 2019

af

af

Claus Bundgård Christensen

d. 12. apr. 2019