Bøger / skønlitteratur / roman

Dødens fuchsia


Beskrivelse


Krimi. Nattevagten på bostedet Troldheden findes dræbt og dekoreret med fuchsiablomster. Ingen har tilsyneladende observeret noget unormalt - og dog. Der har nok været hyppigere dødsfald end normalt, men det er man ikke meget for at at afsløre for politikommissær Severinsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 29. mar. 2017

Lene Johansen er en ikke særlig vellidt ansat på et bosted for ældre og svagelige. Men at finde hende brutalt myrdet på nattevagten er dog alligevel chokerende. Politiet kommer på arbejde i denne krimi for læsere med en ukompliceret smag.

Fjerde bog i krimiserien med kommissær Severinsen i hovedrollen. Det brutale drab på den nattevagten bringer ham og politistyrken rundt i bostedets krinkelkroge og hemmeligheder, men det er nu bostedets sladdervorne, men kvikke beboere, der først kommer på sporet, som involverer fuchsiablomster. Den dræbte nattevagt var makabert udsmykket med fuchiablomster, og de gamle beboere fortæller at en række beboere er dødeefter at have modtaget netop sådan en blomst. Både de ansatte og beboerne er i fare, men hvad er det der er gået forud for den aktuelle sag.

En gammeldags krimi med rigelige klichéer i både persontegning og sprog. Det kan opleves som decideret svært at fastholde interessen omkring plottet pga de skabelonagtige personer og den gnavne kommissær, som ikke har meget til overs for sine kvindelige kolleger eller bostedets ansatte. Markedets udbud af kvalitetskrimier til trods er der dog læsere, der foretrækker enkle, letlæste krimier der foregår i et genkendeligt provinsmiljø.

Bogen dufter en lille smule af Agatha Christie og puslespilskrimi, men altså uden dennes charme og kvaliteter. Andre enkle bud på provinskrimier er fx Pyromanen i badebyenTvillingesagen og TvillingesagenBogen dufter en lille smule af Agatha Christie og puslespilskrimi, men altså uden dennes charme og kvaliteter. Andre enkle bud på provinskrimier er fx Pyromanen i badebyen og .