Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dødens glasøje


Beskrivelse


Ann og Jonas bryder ind i et forladt hus, som tilhører en afdød nabo. Da de finder to glasøjne og noget, der ligner en gæstebog, bliver de kontaktet af dødens bogholder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Inger Søndergaard

2008

Bogen udkommer i en ny serie gyserhistorier: Marv og ben, som henvender sig til børn, der er alderssvarende med bogens hovedpersoner Ann og Jonas. Der er foreløbig kommet 3 bøger i serien, der er skrevet af forskellige norske forfattere efter samme koncept. Det kriblende gys, der vil gå gennem marv og ben og lige ind hos målgruppen, der er de 9-13-årige.

Bogen er skrevet at Jun Ewo, som bl.a. også har skrevet den prisbelønnede Sort, og cirka hvidt 2006, og gyseren: Satans tid, 2007. En kort letlæst handlingsmættet episode, hvor Ann og Jonas på ca. 12 år oplever, at der er mere mellem himmel og jord, da de sammen bryder ind i en afdød nabos hus. En intens handling med et relativt enkelt plot skrevet fortrinsvis med hovedsætninger. Der bruges ikke tid på beskrivelser, og handlingen er i gang med det samme. Bogen afsluttes med en kort appetitvækker til en anden bog i serien Grusom spådom, 2007, og på den måde hænger bøgerne sammen som serie. Bogens forside med et uhyggeligt øje, der fremtræder i mørke og grønlige nuancer, dækker fint bogens indhold.

Det kan gå hen og blive en nordisk pendent og fornyelse af den velkendte serie Gåsehud, der er kriblende gys for de 9-13-årige. Også her er der tale om gys i trivigenren, men der er en anelse mere vægt på personskildringerne end i serien Gåsehud.

Et rigtig godt gys til uforpligtende underholdning skrevet i et ligefremt og fortællende sprog, hvor miljø- og personskildringer træder noget i baggrunden til fordel for uhyggen. Serien er et rigtigt godt gys for børn i målgruppen.