Bøger / skønlitteratur / roman

Dødens håndlangere


Beskrivelse


Krimi fra Brighton, hvor kriminalkommissær Roy Grace skal beskytte implicerede i et trafikdrab, hvor ofrets mafiafamilie har sat en lejemorder til at hævne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2012

af

af

Per Månson

d. 21. maj 2012

For krimilæsere, der holder af action. Forsiden sælger kun, hvis man i forvejen kender Peter James.

Peter James har fået godt tag i krimigenren med sine nu syv romaner med kriminalkommissær Roy Grace fra Brighton. En ung studerende cykler i den forkerte retning en våd morgen, og det koster ham livet i en ulykke, der indbefatter en lastbil, en flugtbilist og en alenemor med for mange promiller efter gårsdagens skæve date. Ofrets mor vil have hævn for enhver pris, og hendes far er mafiaboss i New York. Hun hyrer en lejemorder for at få de implicerede til at lide, og det gør de i den grad. Peter James' store styrke er at sætte et omfattende persongalleri overbevisende i scene og holde et højt spændingsniveau. Sprogligt er det også godt håndværk, og i baggrunden lurer en historie om Graces forsvundne hustru, der garanterer fortsættelse.

James hører mere til i den underholdende, men voldsomme, del af genren end i den tænksomme, men han er i den bedre halvdel.

En udmærket og spændende krimi om sygelig hævntørst.


Berlingske tidende

d. 30. juli 2012

af

af

Jørgen Johansen

d. 30. juli 2012