Bøger / skønlitteratur / krimi

Dødens havn


Beskrivelse


Krimi. Et mystisk mord på en ung fyr bliver begået og retsmedicineren Kay Scarpetta bliver tilkaldt. Men denne gang er der mere på spil og snart er der mistænkte i hendes egen afdeling.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2012

af

af

Stine Grabas

d. 11. juli 2012

Til alle krimielskere, der holder af en velskrevet krimi. Det anbefales dog, at man har læst de forrige 17 titler i serien om Scarpetta, da der er mange referencer til de tidligere udgivelser og man derfor nok vil få en større læseoplevelse. Til nød kan den læses selvstændigt.

Cornwell er i sit vante element med retsmedicineren Kay Scarpetta i hovedrollen. Kay bliver i al hast hjemsendt efter at have været udstationeret i Dover og hjemme venter et lig, der muligvis har været levende i ligposen og frosset ihjel. Det bliver en sag, der truer hendes egen afdeling og alt tyder på at kollegaen Fielding, som Scarpetta har holdt hånden over i så mange år, er indblandet. Cornwell kan sine krimilektier og er endnu engang spændende og med et godt plot. Man skal dog være stor Scarpetta tilhænger, for der er mange tråde og karakterer at holde styr på og derfor bør man have læst størstedelen af de tidligere bøger. Der er en del gentagelser og desværre ikke meget nyt over de velkendte karakterer.

Nyeste bind i serien om Kay Scarpetta, som vist ikke kræver yderligere sammenligning. Trænger man til en ny hovedrolleindehaver, kan man kaste sig over Elias Palms nyere krimiserie om retsmedicineren Ella.

18. bog i serien om velkendte Scarpetta, hvor Cornwell giver en spændende og velskrevet krimioplevelse, men hvor karaktererne efterhånden mangler lidt kant.


litteratursiden.dk

d. 10. sep. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 10. sep. 2012

Retsmedicineren Kay Scarpetta er tilbage i vanlig stil med en sag, som bringer hende i tvivl om, om hun kan stole på de mennesker, hun holder mest af. ’Post Mortem’ var den første sag for retsmedicine...


Jyllands-posten

d. 8. sep. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. sep. 2012


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. dec. 2012