Bøger / skønlitteratur / roman

Dødens herskerinde


Beskrivelse


Krimi fra Cambridge 1171, hvor efterforskeren Simon og patologen Adelia hentes fra Neapel for at opklare en række brutale barnemord.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Underholdende og farverig middelalderkrimi, der vil tiltale de læsere, som kan lide kombinationen af krimi og historisk roman tilsat lidt romantik.

Cambridge, 1171. En række børn er blevet mishandlet og myrdet på bestialsk vis. Jøderne bliver udset som syndebuk, og for at sikre sit skattegrundlag iværksætter kong Henrik II en hemmelig undersøgelse. Fra Neapel indforskrives Simon, specialist i efterforskning, og Adelia, en ung kvindelig patolog. De møder megen modstand blandt byens gejstlige og korsriddere, og Adelias færdigheder udi lægekunsten er meget efterspurgte, omend hun må praktisere i det skjulte for ikke at blive anklaget for hekseri. Efterforskningen udvikler sig til en kamp på liv og død, og efter et voldsomt opgør bliver tingene til sidst sat på plads. Menneskets dårskab er stor, også i klostre og kirkelige kredse. Adelia forbliver dog ren i hjertet og forelsker sig i en af bogens sammensatte personligheder. En velskrevet bog med mange detaljer fra hverdagen hos høj og lav i det middelalderlige England, dog er det i de første kapitler lidt svært at orientere sig i det myldrende virvar af folk.

Dødens herskerinde kan oplagt sammenlignes og læses på linje med Candace Robbs gode middelalderkrimier og Donna Cross' bredt anlagte roman Pave Johanne, 1998.

God og underholdende middelalderkrimi med såvel en spændende handling som historiske detaljer og en kærlighedeshistorie. Vil kunne bruges på de fleste biblioteker. God og stemningsfuld forside.


litteratursiden.dk

d. 9. juli 2007

af

d. 9. juli 2007

Historisk retsmedicinsk krimi fra England i 1100-tallet, hvor religionen hersker og kvinder anses for at være lavere stående individer. Krimiens inspirationskilde har rod i virkelige begivenheder, men...