Bøger / skønlitteratur / roman

Dødens pendul


Beskrivelse


Krimi med kommissær Johan Axberg i spidsen for efterforskningen af en psykopatisk seriemorder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2008

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 2. juni 2008

Til alle fans af skandinaviske krimier.

En meget velfortalt god stramt komponeret krimi-thriller med stejl spændingskurve og levende skildring af hovedpersonerne. Den er Moströms debut fra 2004 og først nu oversat med en yderligere bog i vente. Vi følger sideløbende en psykopatisk seriemorder og opklaringen med Kriminalkommissær Johan Axberg i spidsen for afdelingen af opdagere. Mordene rubriceres først som en række lidt uforklarlige hjertetilfælde, hvor kun de nærmeste har mistanke om andet end naturlig død. Men et mønster med mystisk forsvinden af ofrenes ure overbeviser efterhånden om, at noget er galt. Lægekammeraten Erik Jensen har også fattet mistanke til dødsfaldene på hospitalet, og pludselig opdager de to, at de reelt har fat i samme sag. Sproget er godt og kompositionen med kryds mellem forskellige personer og vinkler velfungerende. Også hovedpersonernes mange kvaler i privatlivet mht. parforhold og kvinder tages op på troværdig og realistisk vis, så både Axberg og Jensen bogen igennem står som hele personer. Svagheden en knap så indlevet skildring af morderens baggrund og mekanismer samt plottet, som er vel meget præget af lidt usandsynlige sammentræf ved de svære hurdler. Men det ødelagde bestemt ikke mit samlede indtryk af en usædvanlig spændende krimi.

I genren svenske, danske og norske mainstreamkrimier.

En fin svensk krimidebut foreligger her for første gang i dansk oversættelse. Bogen sluges næsten i et stræk og falder glimrende ind i rækken af svenske krimisucceser.


Sentura [online]

d. 1. sep. 2008

af

af

Kirsten van der Poel

d. 1. sep. 2008


litteratursiden.dk

d. 23. juni 2008

af

af

Rikke Bødker

d. 23. juni 2008

Pludselige dødsfald sætter spiralen i gang, ting sker uforudset, og angsten melder sig. En forbrydelse med et mystisk mønster, og man undres over hvordan ofrene vælges ud. En ældre dame dør om natten...


Berlingske tidende

d. 17. okt. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 17. okt. 2008