Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dødens skygge


Beskrivelse


Da Ida møder den mystisk farlige Daniel, bliver hun pludselig indblandet i narkokrig med deltagelse af russiske mordere og PET. Det bliver hurtigt både spændende og farligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2010

af

af

Tove Delica

d. 19. okt. 2010

Hæsblæsende ungdomsthriller for både piger og drenge fra 12 år. Det grafisk flotte omslag formidler elegant bogens indhold, og skal nok fange målgruppen.

Den unge forfatter er yderst produktiv, og har de seneste år skrevet flere gode spændingsbøger for børn og unge, bl.a. Monsterjægerne og Gyserklubben. Denne er 1. bind i serien Skorpionen, og den lover godt. Da den 16-årige Ida møder den mystiske og farligt tiltrækkende Daniel på sit studenterjob på et hotel, blandes hun pludselig ind i et blodigt opgør med russiske mordere, narkohandel og PET. Via moderens kæreste, som er ansat i PET, hjælper hun med opklaringen af sagen, der også giver hende moralske skrupler, idet hun bliver forelsket i mellemmanden Daniel. Det er en ret usandsynlig men effektiv og underholdende spændingsbog, der må læses i ét hug. Ida beskrives godt og rigtigt med sin skoletræthed, betagelse af det farligt fremmede og hendes længsel efter den døde far, der også viser sig at have flere lig i lasten. Handlingen skifter hurtigt og effektivt, og man mærker at forfatteren har en filmuddannelse.

Af andre gode ungdomskrimier kan nævnes Sort drama og Forfølgeren af Magnus Nordin og David Gilmans serie Max Gordon i farezonen. Den aktuelle bog klarer sig fint i dette internationale selskab.

Bogen slutter med et spændende oplæg til næste bind, og flere uafklarede mysterier antydes, og man glæder sig allerede.