Bøger / skønlitteratur / krimi

Dødens spiral


Beskrivelse


Krimi. I København findes en hjemløs myrdet, og da liget af en ung kvinde kort efter dukker op, øjner kriminalkommissær Martin Bjergmark en sammenhæng. Men Bjergmark er ikke den eneste, der er på jagt, og flere mennesker er i livsfare.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 24. okt. 2013

Bogen falder helt i tråd med den store bølge af krimier, der stadig rammer landet, og bogen kræver derfor ingen særlig formidling. Dette er 6. bind i forfatterens serie om Bjergmark, men bogen kan godt læses uafhængigt af resten af serien.

Kriminalkommissær Martin Bjergmark og hans team bliver kaldt ud til et mord på en hjemløs mand i Ørstedsparken, København. Mordet er ret brutalt, og da der kort efter findes et lig af en ung kvinde, som den hjemløse har været i kontakt med, indleder Bjergmark en eftersøgning, der presser ham og teamet til det yderste og som tyder på internationale forbindelser. Flere lig dukker op og en ung pige kidnappes, og det bliver en kamp mod tiden for at få stoppet morderne eller morderen. Samtidig kæmper både den egenrådige og regelbøjende Bjergmark og hans kolleger med problemer på hjemmefronten, som det snart nærmere er reglen end undtagelsen i nutidens krimier. Personskildringerne er desværre lidt forudsigelige, men plottet er håndværksmæssigt godt bygget op.

Der findes en lang række krimier med København som omdrejningspunkt fx Jussi Adler-Olsens og Jesper Steins krimier, som nærværende krimi dog er et stykke fra at nå på højde med.

En dansk krimi som lægger sig i slipstrømmen på de populære danske krimier, men som ikke føjer noget nyt til samlingen.