Bøger / skønlitteratur / roman

Dødens time


Beskrivelse


Krimi. En gammel dame dør efter et voldsomt hjemmerøveri hvor hendes hjem samtidig bliver tømt for antikviteter. Kriminalkommissær Roy Grace sættes på sagen, som viser sig at have tråde til forskellige lande og tider.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 19. maj 2014

Peter James har ikke mindst gennem denne serie med kriminalkommissær Roy Grace skabt sig et stort trofast publikum, som også naturligt vil efterspørge denne titel.

Et afskyeligt hjemmerøveri, der ender med en gammel dames død, udløser en jagt på bagmænd med baggrund i international handel med sjældne antikviteter. Kriminalkommissær Roy Grace, hvis professionelle og private gøremål, vi efterhånden kender i detaljer, bliver leder af efterforskningen. Sagen bringer ham og hans hold rundt i verden fra Spanien til USA, men det er lige så meget Graces skrupler over ikke at være nok for sin nye kone og deres spæde søn, der optager Grace og James. Som altid leverer James en solid og velresearchet krimi, men denne gang virker han en smule træt. Måske forstærkes dette indtryk af, at handlingen denne gang serveres på et lidt tamt, "tantefriskt" dansk, hvor internationale antikvitetstyve betegnes som "slyngler" og strippere som "stangdansere". Helt spændende bliver det derfor ikke denne gang, selvom der stadig er tale om en solid krimi med nuancer.

James sammenlignes naturligt med andre briter, som fx Rankin. I virkeligheden skriver han i den skandinaviske tradition, hvor han denne gang lander mellem en oplagt Blædel og en tynd Dahl.

Denne 9. krimi med kriminalkommissær Roy Grace er ikke helt på højde med seriens tidligere, men der er stadig tale om en solid og læseværdig krimi.


litteratursiden.dk

d. 17. juli 2014

af

af

Pernille Jørgensen

d. 17. juli 2014

Roy Grace må opklare et halvfems år gammel mysterium og et hjemmerøveri. I den niende bog i serien om Roy Grace tager historien sin begyndelse i New York 1922, hvor to børn mister deres forældre – den...


Weekendavisen

d. 4. juli 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 4. juli 2014