Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dødens ventesal


Beskrivelse


Alt går galt for high-society pigen Sofie, da hun må skifte skole. Hun bliver mobbet så meget, at hun tager en overdosis piller. Men dødens ventesal er ikke noget rart sted at være.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 3. jan. 2012

Bog for unge fra 13 år om mobning men også med døden som et vigtigt tema. Det er nok primært en bog for piger, men jeg tror også, den kan bruges til klassediskussioner. Titel, den smukke forside og bagsidetekst formidler bogen fint.

Alt går skævt for den ellers på alle måder priviligerede Sofie, da hendes far dør, og famlien må forlade hus, hest og privatskolen. I den nye skole bliver Sofie mobbet, men da hun tager en overdosis piller, svæver hun mellem liv og død i et uhyggeligt limbo, hvor hun møder andre, der har forvoldt deres egen død og nu fortvivlet iagttager de levende og prøver at få kontakt og gøre gjort gerning om igen. Sofie møder også den unge Jesper, som er i koma efter en ulykke, og de forelsker sig i hinanden, og da Sofie vender tilbage til livet, gør hun alt for at redde Jesper også. Bogen ender godt for de to, men beskrivelserne af de døde er stressende og oprivende læsning, ligseom mobbescenerne også gjorde indtryk på mig. Bogen er krævende at læse med et stort persongalleri og mange sceneskift, men den er sprogligt sikker og med en hovedperson, som man tror på. Forfatteren har før beskæftiget sig med mobning i bogen Møgtøs 06/35.

Der findes ikke så mange bøger for målgruppen om mobning, mens liv efter døden i ungdomsbøger er lidt på "mode" for tiden, som i fx Lauren Olivers Før jeg falder (11/42).

En velskrevet og vedkommende bog, som tager fat i to vigtige emner: Mobning og død som følge af selvdestruktiv adfærd. En bog som kan fange mange.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 22. mar. 2012

af

af

Mette Bechmann Westergaard

d. 22. mar. 2012


Weekendavisen

d. 17. feb. 2012

af

af

Emil Blichfeldt

d. 17. feb. 2012


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 3 (2012)

af

af

Anette Andersen

Årg. 65, nr. 3 (2012)