Bøger / skønlitteratur / krimi

Dødesporet : krimi


Beskrivelse


Louise Rick, chef for eftersøgningsafdelingen ved Københavns Politi, leder efter en forsvundet 15-årig i skovene omkring hendes hjemegn. Han er flygtet fra den kreds af asatroende mænd, som hans egen far tilhører, men hvorfor? Louise konfronteres med modbydelig ondskab, som også har med hendes egen fortid at gøre.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 8. nov. 2013

For 8. gang kan læsere af danske krimier få fornøjelsen af opdager Louise Rick, der nu arbejder i Eftersøgningstjenesten ved Københavns Politi. Der vil være mange læsere til denne gedigne og underholdende krimi, der lanceres som et selvstændigt bind. Jeg vil dog anbefale, at man læser bindene i rækkefølge i forhold til Louises udvikling.

Efter en længere sygemelding er Louise Rick tilbage på arbejde og får en sag om en forsvunden 15-årig på hendes hjemegn. Sune viser sig ikke at være forsvundet, men skjuler sig i skoven for at undgå den yderligtgående og farlige kreds af asatroende mænd, som hans far tilhører. Omkring disse mænd er der gennem årene trukket spor af trusler, vold og det, der er værre, men ingen i det lille samfund har turdet sætte sig op mod dem. Louise, hendes makker og vistnok kæreste og hendes veninde Camilla finder efterhånden ud af, hvad der er op og ned i den grimme sag. De personlige omkostninger er store, især for den unge Sune og for Louise, som endelig kan forlige sig med traumatiske begivenheder i sin egen ungdom. Dødesporet er en elementært spændende krimi skrevet i et ligefremt sprog og med udmærkede personskildringer.

Sara Blædel (f. 1964) kan sammenlignes med krimiforfattere som fx Elsebeth Egholm, Mari Jungstedt og Camilla Läckberg, hvad angår popularitet og udbredelse, ligesom hendes bøger kan anvendes på linje med disses.

Sara Blædels 8. krimi er en af hendes bedste. Underholdende og spændende, som den er, bliver den en sællert på alle biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 10. dec. 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 10. dec. 2013

Sara Blædel har endnu en gang leveret en fremragende krimi, dog med en del flere "bløde" vinkler end i hendes tidligere Louise Rick-bøger. Fortællingen tager udgangspunkt i Asatroen, som jeg syntes, a...


litteratursiden.dk

d. 5. dec. 2013

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 5. dec. 2013

I skovene omkring Hvalsø forsvinder en dreng sporløst i forbindelse med et indvielsesritual. Hvorfor vil ingen sige noget? Sara Blædel holder læserne fanget fra første til sidste side. ’Dødesporet’ er...


Weekendavisen

d. 8. nov. 2013

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 8. nov. 2013