Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dødsbørn


Beskrivelse


Fantasy. Om drengen Davie hvis liv pludseligt bliver meget farligt og dramatisk, da han kommer i lære som kloakpasser. For kloakkerne er fyldt med ting der ikke burde være der, og hans læremester har en hemmelighed i kælderen. En hemmelighed som Davie ikke skulle have opdaget.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 26. mar. 2010

Det er en af den slags fantasy-bøger der let kan have en meget bred skare af læsere, men den vil være til at læse fra ca. 12 år og opefter. Forside-illustrationen er flot og typografien er i en god størrelse der er let at gå til. Så den vil let kunne formidles.

Forfatteren er debutant, og dette er første del af en planlagt række på 4 bøger. Vi følger den unge Davie der lever i en fantasy-verden, hvor man som 15-årig skal til at have en læreplads. Det sker pr lodtrækning og vor hovedperson er så "heldig" at ende i lære som kloakpasser. Det er han forståeligt nok ikke så tilfreds med, for det virker tilsyneladende som en super-kedeligt sted at stå i lære. Men Davie skal snart få mere spænding og fare i sit liv, end han nogensinde ville have ønsket sig. Bogen er virkeligt godt og spændende skrevet, og jeg var overrasket over hvor flot og stramt sproget var for en debutant. Der er stadigt enkelte, ubetydelige stavefejl, men det er sandsynligvis mere forlagets ansvar end forfatterens. Det er en flot første bog, og med den cliffhanger vi får serveret til slut, kan jeg i hvert fald næsten ikke vente på den næste bog i serien. Bogen er allerede godt promoveret, blandt andet er der er en god trailer på youtube og flotte hjemmesider for både forfatter og denne nye bogserie.

Forfatteren vil appellere til dem, der kan lide serien om "Skammerens datter" og Mette Finderups Dødsgudens løgne og Støvets land.

En meget flot debut. Bogen er meget spændende og efterfølgeren bliver svær at vente på.


litteratursiden.dk

d. 30. juni 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 30. juni 2019

Fantastisk serie om dødsbørn, blåslanger, slægtsskeletter, blodtåge og ildspyende øgler med masser af andre utrolige og overnaturlige elementer. Hovedpersonen Davie på 15 er lige er blevet færdig med...


Berlingske tidende

d. 2. juli 2010

af

af

Mai Misfeldt

d. 2. juli 2010


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 4 (2010)

af

af

Maria Eriksen Britt

Årg. 63, nr. 4 (2010)


Himmelskibet

Nr. 24 (2010)

af

af

Thomas Winther

Nr. 24 (2010)