Bøger / skønlitteratur / roman

Dødsenglen


Beskrivelse


Kriminalassistent Louise Rick bliver involveret i en sag om en ung kvinde, der er forsvundet under en ferie på Solkysten, og en sag om et tyveri af et kostbart glasikon, og efterhånden afsløres en uhyggelig sammenhæng mellem de to sager.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 25. nov. 2010

Godt nyt for Sara Blædels trofaste læsere og for alle, der ynder femikrimier med nordisk islæt.

Sara Blædel skriver lige ud ad landevejen i et hverdagsagtigt sprog. Dette er hendes 6. selvstændige krimi i serien om kriminalassistent Louise Rick fra drabsafdelingen på Københavns Politigård, og også i dette bind får hun lidt hjælp til opklaringen af sin journalistveninde Camilla. Spændingen holder bogen igennem, selv om den ikke er af den neglebidende slags, personerne er beskrevet med en tilpas inddragelse af deres privatliv, og plottet hænger sammen og byder på overraskelser. Politiet udforsker to tilsyneladende uafhængige sager. Tyveriet af et uvurderligt, gammelt glasikon og mordet på en stenrig erhvervsmands hustru, samt en sag om to unge kvinder der er forsvundet under en ferie på Solkysten. De to sager kædes behændigt sammen, og afslutningsvis sættes der trumf på med en gidseltagning.

Selv om Sara Blædel har minimeret sin beskrivelse af den moderne singlekvinde og hendes problemer med at få karriere og privatliv til at hænge sammen, er vi stadig i femikrimi-genren i stil med Camilla Läckberg, Mari Jungstedt og Liza Marklunds bøger.

En femikrimi, der ikke skuffer, men byder på god underholdning, vedkommende personbeskrivelser, et dejligt kompliceret plot og en spænding, der er vedholdende uden at være åndeløs.


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2011

af

af

Merete Trap

d. 18. apr. 2011

Man kan samle på mange ting - frimærker, glansbilleder eller kunst, men hvis samlermanien kombineres med et sygt sind, kan dette resultere i en grotesk passion . Et sted i Danmark er en mand i gang me...


Berlingske tidende

d. 7. dec. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 7. dec. 2010


Jyllands-posten

d. 7. dec. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. dec. 2010


Weekendavisen

d. 10. dec. 2010

af

af

Bo Bjørnvig

d. 10. dec. 2010


Børsen

d. 7. dec. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 7. dec. 2010