Bøger / skønlitteratur / roman

Dødsmasken


Beskrivelse


Maja er udviklingshæmmet og bor på et botilbud. Hendes mor er involveret i en del forskellige mænd og søsteren er godt i gang med sin løsrivelsesproces, så der er tit skænderier når Maja er hjemme. Maja bliver kæreste med Morten, men en række tragiske episoder fører til at hun langsomt ændrer personlighed og alt kulminerer da Morten bliver dræbt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 5. sep. 2017

Roman om en ung sårbar udviklingshæmmet pige, der ender med at begå en frygtelig forbrydelse. Til voksne læsere af socialrealisme med et spændingselement.

Maja er udviklingshæmmet og bor på botilbuddet Kragebjerg, sammen med en gruppe andre unge. Hjemme er hendes mor Anna Lee involveret med en del forskellige mænd og søsteren Katrine godt i gang med sin løsrivelsesproces, så der er tit skænderier, når Maja er hjemme på besøg. Maja tiltrækkes af Morten, som hun bliver kærester med, men en række tragiske episoder fører til, at hun langsomt ændrer personlighed og alt kulminerer, da Morten bliver dræbt og Maja ikke får den omsorg, hun har brug for. Forfatteren skriver at bogen er inspireret af virkelige hændelser.

Bogen er skrevet i en fragmentarisk stil med meget talesprog. Det er en speciel blanding af socialrealisme og thriller, med mange emner som pasningen af udviklingshæmmede, stalking, sex, teenageoprør, mord, prostitution og økonomisk kriminalitet og det er svært at finde den røde tråd i de mange punktnedslag. De mange og nogle gange lidt tilfældige temaer efterlader et rodet indtryk og fortællingen fremstår uden et egentligt plot.

En udviklingshæmmet hovedperson ses også i Mørkemanden, der dog er en mere traditionel krimi.Informationer og udgaver