Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dødsspillet


Beskrivelse


Science fiction. 16-årige Kattua (Katniss) lever i en fremtid, hvor der skal udvælges et ungt menneske, der skal kæmpe til døden mod andre udvalgte. Da Kattuas lillesøster bliver udvalgt, melder hun sig som frivillig og overtager søsterens plads i det årlige dødsspil.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2009

af

af

Vera Hollerup

d. 1. sep. 2009

Bogen henvender sig til gode læsere, der holder af god, velskrevet og meningsfuld science fiction. Målgruppen er unge og voksne fra 13 år.

Det er første gang denne forfatter udkommer på dansk. Bogen er første bind i en serie. Det er en utroligt spændende og medrivende dystopisk fremtidsroman, som man simpelthen ikke kan lægge fra sig. Handlingen udspilles i et fremtidigt kollapset Nordamerika, der nu består af 12 distrikter. En gang årligt udvælges en dreng og en pige fra hvert distrikt ved lodtrækning. Disse 24 unge skal bekæmpe hinanden til døden, indtil der kun er én tilbage. Dødsspillet sendes så i direkte tv som underholdning. Vi følger pigen Kattua, der melder sig frivilligt, da hendes lillesøster bliver udtrukket. Historien er fortalt i 3. person i nutid, hvilket gør den ekstra hektisk og nærværende. Plottet er forrygende og fængende, og hovedpersonen er beskrevet troværdigt og indlevet. Man føler, lider og glædes med hende bogen igennem. Det er en menneskelig beretning, der foregår i et grumt og kynisk samfund i bedste "Big Brother"-stil. Sproget er godt - forsiden er flot. Hvad mere kan man ønske sig?.

Denne bogs læsere vil også kunne lide science fiction-bøger af Gillian Rubinstein, bl.a. Galaks-Arenaen, 1994 og Josefine Ottesens fine dystopi Golak, 2008, der er første bind i serien Det døde land.

En forrygende, spændende, gribende og velskrevet dystopi for unge samt voksne.


litteratursiden.dk

d. 13. juni 2010

af

af

Jette Holst

d. 13. juni 2010

I ruinerne af det, der engang var Nordamerika og nu kaldes Panem, vokser den 16-årige Kattua op i Distrikt 12, et fattigt minedistrikt, der er plaget af sult. I Panem hersker Capitol, og de kræver ube...


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2010

af

af

Mads Peder Nordbo

d. 19. nov. 2010

For første gang i mange år satte jeg mig til rette i en god stol med en ungdomsbog i hænderne i form af DØDSSPILLET af Suzanne Collins. Da jeg udelukkende havde læst godt om bogen, var jeg fuld af fo...


Weekendavisen

d. 16. mar. 2012

af

af

Ida Bjørnvig

d. 16. mar. 2012


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 8 (2009)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 62, nr. 8 (2009)


Proxima

Nr. 92 (2010)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 92 (2010)