Bøger / skønlitteratur / roman

Dødszoner


Beskrivelse


Heinrich skal som kriminalbetjent forsøge at fange en morder, der har dræbt en SS-general på Østfronten i sommeren 1943. Hans menneskelighed sættes på store prøver i samarbejdet med SS.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2013

af

af

Per Månson

d. 3. maj 2013

Både for læsere af psykologiske romaner og interesserede i især Østfrontens historie under 2. verdenskrig.

Pasternak har tidligere skrevet bl.a. litteraturhistorie, men er især kendt for sit krimimakkerskab med Christian Dorph. Vi er i Hviderusland i juli 1943, hvor kriminalmanden Heinrich skal finde gerningsmanden til mordet på en SS-general. Han har et vist makkerskab med barndomsvennen Manfred, der er SS'er. Heinrich prøver at lave et hæderligt stykke arbejde, men presses hele tiden på det menneskelige af Manfred, der er SS'er med hud og hår. Det er en meget barsk og original historie, der bygger på omfattende research og inddrager en række historiske personer i en flot beretning om kamp for menneskelighed på den tyske østfronts værste sider.

Der er få danske romaner, der skildrer Østfronten og SS fra tysk side, men sidste år udkom Kristian Massey Møllers Nazisten, der tematisk ligger op ad Pasternaks roman.

En flot og barsk roman om menneskelighedens og samvittighedens vilkår i skyggen af SS' rædsler på Østrfronten.


litteratursiden.dk

d. 18. juni 2013

af

af

Bettina Schnegelsberg-Laursen

d. 18. juni 2013

Barsk roman om den tyske besættelseshærs fremfærd i Hviderusland under Anden Verdenskrig. Hvis lov og orden er en by i Hviderusland, er den blevet bombet væk under Anden Verdenskrig. I hvert fald hers...


Berlingske tidende

d. 13. maj 2013

af

af

Jesper Beinov

d. 13. maj 2013


Jyllands-posten

d. 7. maj 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. maj 2013


Kristeligt dagblad

d. 7. maj 2013

af

af

Mai Misfeldt

d. 7. maj 2013


Standart

Årg. 27, nr. 3 (2013)

af

af

Kasper Green Krejberg

Årg. 27, nr. 3 (2013)