Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dødt kød - dag 1


Beskrivelse


De døde er vågnet, og Thomas må kæmpe for livet - og måske også for resten af menneskeheden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2017

af

af

Martin W Hansen

d. 8. aug. 2017

De døde er vågnet, og Thomas må kæmpe for livet - og måske også for resten af menneskeheden. For dem, der kan lide korte gys og zombier. Kan læses fra ca. 10-12 år og opefter.

Dette er 1. bind i en ny serie med titlen "Dødt kød". Her møder vi Thomas, der er fanget i en kælder med sin kæreste Jeanette og hendes lillebror. For enden af kældertrappen, på den anden side af døren, står en zombie og venter sultent på dem. Der er ikke andre veje ud af kælderen og Jeanette begynder at få det dårligt. Hun siger den gamle dame skar i hendes arm med en kniv, men Thomas tror slet ikke hun havde en kniv i hånden, da hun angreb. Tiden er ved at løbe fra dem. Forsiden og de sort-hvide illustrationer er lavet af Peter Nielsen, som også lavede forsider til UlmSort vand og Sort vand. Lix er på 20Dette er 1. bind i en ny serie med titlen "Dødt kød". Her møder vi Thomas, der er fanget i en kælder med sin kæreste Jeanette og hendes lillebror. For enden af kældertrappen, på den anden side af døren, står en zombie og venter sultent på dem. Der er ikke andre veje ud af kælderen og Jeanette begynder at få det dårligt. Hun siger den gamle dame skar i hendes arm med en kniv, men Thomas tror slet ikke hun havde en kniv i hånden, da hun angreb. Tiden er ved at løbe fra dem. Forsiden og de sort-hvide illustrationer er lavet af Peter Nielsen, som også lavede forsider til Ulm og . Lix er på 20.

Det er en velskrevet, medrivende og små-skræmmende start på en ny serie. Forfatteren har tidligere skrevet effektive, korte gys med forskellige ikoniske monstre i "hovedrollen". Denne gang har han kastet sig over den lidt fortærskede zombie-genre, og det gør han godt - han er simpelthen en klasse bedre end mange af dem, der har forsøgt sig med serier i genren de sidste par år.

Af gode bøger i zombie-genren kan også Emil Blichfeldts sjove ZombiepestenI morgen er alt mørkt - Brages historie og Sigbjørn Mostues skræmmende I morgen er alt mørkt - Brages historie anbefalesAf gode bøger i zombie-genren kan også Emil Blichfeldts sjove Zombiepesten og Sigbjørn Mostues skræmmende anbefales.


Weekendavisen

d. 22. sep. 2017

af

af

Emil Blichfeldt

d. 22. sep. 2017