Bøger / skønlitteratur / digte


Beskrivelse


Digtkreds med et du og et jeg, der i drømmeagtige tableauer søger retning og orientering.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2016

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 15. juli 2016

Digtkreds med et du og et jeg, der i drømmeagtige tableauer søger retning og orientering. For erfarne digtlæsere, der gerne forsøger sig med svært tilgængeligt lyrik.

Digtsamlingen er opdelt i fem afsnit, der har indbyrdes forbindelse. Digtenes jeg og du har ingen navne, og det er heller ikke nemt at fastslå deres køn. En døgnkiosks placering beskrives som "fjorten bjørne nord for 7-eleven", og et sådant sted forekommer også tiden som ophævet. Linjerne i digtene er forskudt, så hele sidens brede anvendes, og der er rytme, bogstavrim og ordspil i flere af stroferne. Jens Peter Kaj Jensen er født i 1966 og bor i dag i Spanien. Han er uddannet fra Forfatterskolen og har desuden læst filosofi på SDU.

Digtene er skrevet med stor energi, og man får den fornemmelse, at Jens Peter Kaj Jensen slår smut med ordene, hvilket dog ikke ændrer ved, at "Døgner" er en kompleks tekst, der ikke umiddelbart åbner sig for læseren.

Stilmæssigt minde "Døgner" fx om Bjørn Rasmussens MingKonventionel drift eller Kenneth Jensens Konventionel driftStilmæssigt minde "Døgner" fx om Bjørn Rasmussens Ming eller Kenneth Jensens .