Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Døren


Beskrivelse


Wille er alene hjemme. Det tør han godt, for mor og far kommer snart hjem. Men pludselig er det, som om nogen banker på døren.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2016

af

af

Martin W Hansen

d. 12. aug. 2016

Wille er alene hjemme. Det tør han godt for mor og far kommer snart hjem. Men pludselig er det som om der er nogen som banker på døren. På en uhyggelig måde. Til højtlæsning fra 5 år.

En billedbog om at være alene hjemme, og blive lidt bange for uhyggelige lyde. I bogen er mor ude og handle mens far er cyklet i vuggestuen efter lillesøster, og Wille er alene hjemme. Det kan han godt i en halv time. Men så hører han en mærkelig og uhyggelig lyd ved hoveddøren, og han begynder at forestille sig en masse ting, som kunne stå på den anden side. Forfatteren har før skrevet bøger om at være nervøs for uvante situationer, såsom Ny i nultePipilotta og drømmeknappenMen ikke i dag og Pipilotta og drømmeknappen. Illustrator kendes blandt andet fra Aakesons Men ikke i dag, hvor han bruger samme billedstil, som i denne bogEn billedbog om at være alene hjemme, og blive lidt bange for uhyggelige lyde. I bogen er mor ude og handle mens far er cyklet i vuggestuen efter lillesøster, og Wille er alene hjemme. Det kan han godt i en halv time. Men så hører han en mærkelig og uhyggelig lyd ved hoveddøren, og han begynder at forestille sig en masse ting, som kunne stå på den anden side. Forfatteren har før skrevet bøger om at være nervøs for uvante situationer, såsom Ny i nulte og . Illustrator kendes blandt andet fra Aakesons Men ikke i dag, hvor han bruger samme billedstil, som i denne bogEn billedbog om at være alene hjemme, og blive lidt bange for uhyggelige lyde. I bogen er mor ude og handle mens far er cyklet i vuggestuen efter lillesøster, og Wille er alene hjemme. Det kan han godt i en halv time. Men så hører han en mærkelig og uhyggelig lyd ved hoveddøren, og han begynder at forestille sig en masse ting, som kunne stå på den anden side. Forfatteren har før skrevet bøger om at være nervøs for uvante situationer, såsom Ny i nulte og Pipilotta og drømmeknappen. Illustrator kendes blandt andet fra Aakesons , hvor han bruger samme billedstil, som i denne bog.

Det er en velfortalt historie i børnehøjde. Den vil med fordel kunne bruges i mange familier, som afsæt til en samtale om at være alene. Bogen kræver formidling fra den voksne læsers side, da især visse dele af billedsiden kan virke uhyggelige på de mindre børn.

Kan supplere klassikere om at være alene som Palle alene i verdenDa vi var alene i verden og Da vi var alene i verdenKan supplere klassikere om at være alene som Palle alene i verden og .