Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Doktor Proktors tidsbadekar


Beskrivelse


Børnene Lise og Bulle modtager et mystisk brev fra deres gode ven Doktor Proktor. Kortet er medtaget og svært at læse. Desuden er det skrevet i en kode. Proktor skriver, at han er forsvundet på en tidsrejse og beder om deres hjælp.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Vera Jensen

d. 4. maj 2009

Denne oplæsningsbog henvender sig til børn fra 6 år, der godt kan lide fantasy samt skøre og fantasifulde historier. Bogen vil nok kræve lidt formidling, da den morsomme forside kan virke lidt forvirrende.

Den norske forfatter Jo Nesbø har tidligere skrevet en række krimier om politimanden Harry Hole. I serien om Doktor Proktor er der tidligere udgivet Doktor Proktors pruttepulver. De to venner Lise og Bulle modtager et mystisk postkort fra Doktor Proktor. Postkortet er rimeligt medtaget og er skrevet i en slags kode. Proktor skriver, at han er forsvundet et sted i tiden, og han beder dem om at tage til Paris og henvende sig hos Pension Pomfrit, hvor de vil få yderligere oplysninger. Det er en sjov, anderledes og spændende bog, hvor man stifter bekendtskab med historiske berømtheder som fx Jeanne d'Arc, Napoleon og Hertugen af Wellington, en anden af hovedpersonerne fra det berømte slag ved Waterloo. Et af de mere makabre afsnit omhandler guillotinen fra den franske revolution, hvor Proktor kun er et knivsblad fra at få kappet hovedet. Det er en velskrevet bog med en kvik og livlig handling. Personerne er morsomme og lidt "skæve". De skitseagtige illustrationer er skønne og morsomme, og de supplerer teksten på ypperlig vis.

Som oplæser bør man nok starte med Doktor Proktors pruttepulver, da der er en del referencer til tidligere begivenheder.

En skøn og underholdende bog, der er fortrinlig både som selvlæsning fra 10 år og som oplæsning fra 6 år.


Berlingske tidende

d. 31. juli 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 31. juli 2009


Information

d. 28. maj 2009

af

af

Line Beck Rasmussen

d. 28. maj 2009