Bøger / skønlitteratur / roman

Doktor Søvn


Beskrivelse


Dan Torrance havde selv overnaturlige evner som barn, hvor han boede på ondskabens hotel. Nu møder han pigen Abra, der også er speciel. En uhyggelig kult ernærer sig af dampene fra børn med særlige evner, og jagten går på Abra.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 2. sep. 2014

For år tilbage var en ny gyser af Stephen King ensbetydende med lange reserveringskøer. Sådan er det ikke længere, men hans nyeste, Doktor søvn, vil vække opmærksomhed hos især hans gamle læsere, ikke mindst fordi den lanceres som en opfølger til den legendariske Ondskabens hotel.

Dan Torrance, drengen, der skinnede i Ondskabens hotel, er blevet voksen og alkoholiker. Hans liv er en jammer, men gennem AA bliver han ædru og får job på et hospice, hvor han hjælper de døende på deres sidste rejse. Han møder pigen Abra, der med sine overnaturlige evner er interessant for kulten De Sande Forbundne. Medlemmerne af kulten holder sig evigt unge gennem damp fra børn med særlige evner, og nu går jagten på Abra. Dan kaster sig ind i kampen for at redde Abra, og som læser bliver man ført ad veje, man ikke almindeligvis erkender eksistensen af. Gennem elementær spændende historiefortælling forstår Stephen King (f. 1947) at indfange sin læser fra først til sidst, hvis læseren vel at mærke er indstillet på at forlade den jordbundne verden for en tid.

Bogen Doktor søvn er ikke så uhyggelig som forgængeren, der udkom i 1980 under titlen Drengen der skinnede og senere under filmtitlen Ondskabens hotel, seneste danske udgave 1999, og om nogen egentlig opfølger er der ikke helt tale, men snarere en ny historie, der tager afsæt i en tidligere kendt romanperson.

Ny effektiv gyser af Stephen King, der bygger videre på drengen fra Ondskabens hotel. Kan læses uafhængigt af denne.


litteratursiden.dk

d. 18. sep. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 18. sep. 2014

Underholdende, spændende men ikke så uhyggelig. Den længe ventede fortsættelse til Ondskabens hotel lever ikke helt op sin forgænger, men det synes næsten også umuligt. 'Ondskabens hotel' er vel nok é...


Politiken

d. 4. jan. 2015

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 4. jan. 2015


Berlingske tidende

d. 19. sep. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 19. sep. 2014


Weekendavisen

d. 19. sep. 2014

af

af

Morten Wilhelm Scholz

d. 19. sep. 2014