Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Doktor Syg laver syg medicin


Beskrivelse


Doktor Syg er ond og laver syg medicin. Hvad mon der sker med damen, der drikker hans medicin?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2016

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 27. okt. 2016

Doktor Syg er en lidt sær læge. Han gider ikke gøre folk raske og han laver sin egen medicin. Hvad mon der er i hans medicin? Og hvem giver han den til? Læs bogen og find ud af det. Kan læses hvis man er 8-9 år.

Doktor syg laver selv sin medicin, og det skal helst smage grimt og lugte fælt. Han får besøg af en dame, som har det meget dårligt. Damen får noget af Doktor Sygs medicin, og så sker der ting og sager. Teksten er med stor skrift og sat op i korte afsnit øverst på hver side. Der er tegninger med farver på den nederste del af hver side.

Denne historie er virkelig skør! Man fristes til at sige syg. En læge, der vil være ond og gøre folk syge, det er stærke sager. Damen, der drikker Doktor Sygs medicin, får så store bryster, at hun kan bruge dem som luftballoner. Hun får så job som stewardesse i sit eget fartøj. Tegningerne er sjove og hjælper med at forstå teksten. Der står fx ikke i teksten, at damen får store bryster, men det kan ses på tegningerne. Forsiden er indbydende.

Serien om Tante Fjas kan minde om Doktor Syg, fx Tante Fjas hos lægen. Tante Fjas er også meget skør men ikke bevidst ond, som Doktor Syg.