Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Doktor Syg


Beskrivelse


Doktor Syg elsker at gøre syge kunder mere syge. Han laver nogle enorme piller, og hans klinik minder om et opfinderværksted. En syg kunde overrasker doktoren, da han er glad for behandlingen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 6. okt. 2010

Her er en sjov frilæsningsbog til elever i indskolingens 2. klasse / lix 6.

Forfatter og illustrator er Rune Fleischer, hvis streg er velkendt for mange. Han har bedrevet en sjov og lidt skør fortælling, der handler om Doktor Syg, der elsker at gøre syge kunder mere syge. Han producerer nogle enorme piller, og klinikken ligner mest af alt et opfinderværksted. En kunde, der har ondt i hovedet, overrasker doktoren, da han mod forventning roser doktoren for behandlingen. Kunden får en kæmpepille, der forvandler hovedet til en kæmpebyld, der er "tyk som en dør", og hvor der umuligt kan trænge smerter ind. Manden går glad fra klinikken, klar til at fejre helbredelsen, mens Doktor Syg i arrigskab æder sin greb. Teksten henvender sig direkte til læseren. Den er sat i blokke med stor afstand mellem linjerne. Illustrationerne, der er farverige, minder om tegneseriestreger. De viser stemninger omkring den gale doktor, hvis galskab lyser rødt ud af øjnene. Illustrationerne udvider den letlæste tekst. Omslaget skal nok fange læserne - en rødøjet hoppende Doktor Syg i færd med at producere medicin.

Rune Fleischer har produceret flere bøger med sjove indfaldsvinkler fx Tom Tex & David Kroket og Tom Tex & Store Tud, begge fra 2007.

Bogen er en sjov og lidt anderledes frilæsningsbog, hvor doktorens opførsel vil more læseren. Den sjove indfaldsvinkel kan medvirke til at børnene får større læselyst. Målgruppen, specielt drengene, elsker de lidt skæve og skøre indfald.