Bøger / faglitteratur / strikkemønstre

Domino-strik i farve og form


Beskrivelse


En særlig strikketeknik, hvor modellerne, fx sjaler, huer, tæpper, tasker m.v., er sat sammen af firkanter i en form for diagonalstrik, så firkanterne i sig selv danner mønster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 20. mar. 2009

Vivian Høxbro har udviklet en særlig strikketeknik, hvor hun arbejder i lutter firkanter. Dette er hendes anden bog med dominostrik, hvor hun foruden nye modeller også arbejder med valkning. For strikkere der vil og kan lidt mere end derudad med ret og vrang.

Dominostrik er ikke svært (når man først kan det), og med Vivian Høxbros grundige anvisninger, er strikkeentusiaster godt hjulpne. Kort fortalt er modellerne sat sammen af firkanter i en form for diagonalstrik, så firkanterne i sig selv danner mønster. Sværhedsgraden og udfordringerne kan varieres i større, mindre eller flerfarvede firkanter og ende som sjaler, puder, huer, tæpper, tasker mv. Desuden er der modeller både i almindelig strik og valket, dvs. vasket i vaskemaskine for at få en filtet og tæt struktur. Nogle af de modeller ligner sjaler, man kender fra filtning, men har i sagens natur renere kanter og klart afgrænsede farver. Høxbros nye bog er mere tidstypisk, der er knald på farverne og 1980'er-retro i modellerne, i modsætning til hendes forrige meget stilrene og klassiske dominobog.

Høxbros Dominostrik, 2001 kom i ny udgave i 2006. Derudover har hun lavet Skyggestrik, 2005. Dominostrikketeknikken er hun ene om, men filtning af strik findes også i andre bøger.

Høxbro er en af de strikdesignere, der udfordrer teknikker og muligheder, og trods den umiddelbare enkelhed i grundteknikken, kræver det både passion og en vis erfaring at gå i gang - med et anderledes udtryk som bonus.Informationer og udgaver