Bøger / faglitteratur / strikkemønstre

Dominostrik : enkel strik i tern og striber


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2001

af

af

Jette Landberg

d. 1. aug. 2001

Dominostrik er en teknik der består i at strikke små firkanter og strimler der så efterfølgende strikkes sammen til et større arbejde. Vivian Høxbro, der er strikdesigner, gennemgår teknikken meget grundigt. Man indføres i den ved at strikke 8 forskellige grydelapper der hver især repræsenterer sin del af variationerne. Metoden er forholdsvis enkel, men den kræver alligevel et vist kendskab til strikning. Opskrifterne er meget detaljerede og alle illustrerede med store farvefotos. Fidusen ved denne strikkemetode er bl.a. at arbejdet er lettere at håndtere for belastede strikkeskuldre og arme. Man strikker med små pinde og skal kun vende en lille del af arbejdet hver gang. Når man er igennem grydelap-kurset, er der opskrifter på sjaler, huer, trøjer og puder; alt i en køn og enkel nordisk stil. Vi har ikke andet om denne strikkemetode, og i det hele taget er der langt mellem strikkebøgerne i disse år, så mon ikke denne vil blive flittigt brugt.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 26. mar. 2013

Bogen er til de strikkeglade, der gerne vil udfordres og prøve noget nyt. Teknikken er forholdsvis simpel, men et vist kendskab til strikning kræves.

Dominostrik er en teknik, hvor man strikker små firkanter eller strimler, som så strikkes sammen. Bogen er trinopdelt, så man langsomt introduceres til teknikkerne. Der er opskrifter på 9 forskellige små firkanter, som efterfølges af opskrifter på 8 forskellige grydelapper og et pandebånd, hvori de små firkanter indgår. Til sidst følger opskrifter på fx huer, tørklæder, puder, tasker, poncho og julekort. Undervejs gives grundige instruktioner medfulgt af faktabokse med forklaringer. Indholdsfortegnelsen er opdelt efter emner, hvorunder de enkelte indgange er opstillet alfabetisk, hvilket gør det meget nemt at genfinde teknikker og forklaringer. Vivian Høxbro er dansk strikdesigner og har udgivet flere strikkebøger fx Skyggestrik, 2011.

Bogen er en genudgivelse af Dominostrik : enkel strik i tern og striber, 2002 og 2006. Den har fået en ny forside, og formatet er lidt mindre. Layout og tekst har fået en meget lille tilpasning; billederne er fx de samme ligesom opskrifterne.

Forside og layout giver denne genudgivelse et mere nutidigt look, og en genanskaffelse må bero på behov for udskiftning af de gamle udgaver.


Politiken

d. 28. okt. 2006

af

af

Pernille Mac Dalland

d. 28. okt. 2006