Bøger / skønlitteratur / roman

Dommens dag


Beskrivelse


Tom Byrne skal for FN lægge en dæmper på en sag om en gammel mand, der bliver skudt som formodet selvmordsbomber. Sammen med mandens datter opdager han forbindelser til holocaust.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2008

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 29. okt. 2008

Spændingsfans, som prioriterer spænding fremfor person- og miljøskildringer.

En harmløs gammel mand nedskydes brutalt i FN-bygningen som formodet selvmordsbomber. Tom Byrne bliver af FN bedt om at påtage sig det beskidte arbejde med at dysse sagen ned og lukke munden på familien. Da han selv er nødt til at kompensere for en tidligere tjeneste, siger han ja uden tøven. Men allerede ved ligsynet vækkes hans mistanke ved den gamle mands muskuløse krop. Ved mødet med hans tiltrækkende datter Rebecca i London udbygges mistanken yderligere ved fundet af afdødes notesbog med en beretning, hvor denne under krigen efter familiens udslettelse fungerede som jødisk barnesendebud med advarsler om holocaust. Blandt efterladenskaberne falder Tom og Rebecca yderligere over en liste over nazibødler og avisudklip om deres bratte død. Den gamle havde altså været holocausthævner i et hemmeligt broderskab med ansvar for hundredvis af uopklarede dødsfald. Nu går så den hæsblæsende jagt sideløbende med andre interessenter parate til at dræbe for at bevare en hemmelighed med forgreninger til verdens øverste top. Alt sammen i et fermt sammenskruet bæredygtigt plot med masser af spænding fra første side og en veldrejet overraskende slutning.

Til fx Khoury og Brown-fans. Af forfatteren også bl.a. De retfærdige mænd.

Solid thrillerunderholdning uden store litterære kalorier i form af overbevisende miljø og personer men masser af hæsblæsende vitaminer på spændingssiden.


litteratursiden.dk

d. 24. nov. 2008

af

af

Arne Larsen

d. 24. nov. 2008

Sam Bourne fortsætter med at levere voldsomt underholdende og medrivende romaner inden for en genre man kunne kalde komplot-thrilleren. Foran FN-bygningen i New York dræbes en tilsyneladende selvmords...