Bøger / faglitteratur / erindringer

Dorph - historier fra den anden side


Beskrivelse


Jes Dorph-Petersens (f. 1959 ) personlige beretning om sin opvækst, sit arbejde på TV2 som nyhedsvært, men også om livet bag skærmen og om de op- og nedture han har haft.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 24. sep. 2013

Stor målgruppe til farverige biografier om danske personligheder. Den aktuelle medieomtale vil også trække ekstra læsere.

Den måske meste kendte danske tv-vært, Jes Dorph-Petersen, skriver her i samarbejde med Andreas Fugl Thøgersen en biografi. Det er en farverig fortælling fortrinsvis fortalt af hovedpersonen som jeg-fortæller krydret med refleksioner, hvor JDP omtales i tredje-person. Når man læser biografien, der kronologisk begynder med barndom og opvækst er det tydeligt, hvordan den fædrene arv fra Kaj Dorp-Petersen (1924-2005); teologen der ikke tror på Gud og som om nogen i sin tid er det mange facetterede menneske, der tegner den danske ugebladsverden som redaktør af "Alt for damerne" og "Hjemmet", er en afgørende faktor, på godt og på ondt, for det liv sønnen kom til at leve. Det aktuelt medieomtalte alkoholmisbrug som JDP indrømmer, og som er medvirkende til den "nedtur på første klasse" han oplever i en togkupe mellem Odense og Kbh. i 2011, kan ses om en del af denne fædrene arv. Biografien er underholdende og velskrevet, og man kommer netop tættere på sider af JDP fjernt fra livet i tv-værternes overhalingsbane. Andreas Fugl Thøgersen har bl.a. også i samarbejde med Ulla Therkelsen skrevet Vi kan sove i flyvemaskinen.

Kan sammenlignes med fx Vi kan sove i flyvemaskinen om Ulla Therkelsen og fx har også journalisterne Jesper Steinmetz og Steffen Kretz skrevet biografier.

Biografi med stort læserpotentiale på de fleste biblioteker.