Bøger / skønlitteratur til børn

Dovendyret


Beskrivelse


Billedbog. Da William vil se dovendyret i Zoo, kører bussen uden ham. Nu skal han selv finde Mågevej, og det er svært. Mange flinke folk hjælper ham, og især pigen Regitze sørger for han kommer hjem igen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2010

af

af

Tove Delica

d. 24. juni 2010

Fin historie til oplæsning for børn fra 5 år.

Både forfatter og illustrator har lavet børnebøger, men ikke sammen og for Zimakoffs vedkommende ikke mange. Men dette samarbejde er blevet fint. William, ca. 7 år, er lidt magelig anlagt, og kaldes et dovendyr af sin far. På tur med klassen til zoo, er William meget interesseret i at se et dovendyr, ligner det mon ham? Da han smutter væk for at se dyret, kører bussen fra ham. Han må nu forsøge selv at finde Mågevej, men det er svært. På sin færd møder han blandt andet en jævnaldrende pige, der viser vej, men til den forkerte Mågevej! Efter megen dramatik og hjælp fra flinke mennesker, når de to børn hjem. Teksten er lige ud af landevejen, ret omfattende, men nem at læse op. Illustrationerne følger teksten fint i en naiv glad streg. Billedene foregriber handlingen et par sider før og fanger derved læserens interesse.

Der er rigtig mange bøger om at blive væk, men med hensyn til sprog og tegnestil kommer jeg til at tænke på de gode gamle billedbøger af Jan Lööf fx Min morfar er sørøver og Historien om det røde æble.

God gedigen historie, der med humor, indlevelse og lidt drama formidler oplevelsen af at blive væk, som de fleste børn kender.


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2010

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 4. nov. 2010Informationer og udgaver