Bøger / skønlitteratur / roman

Dovenkrop


Beskrivelse


Krimi. Flere løsladte voldtægtsforbrydere findes myrdet og voldtaget, og kriminalkommisær Tom Thorne tilkaldes. Uden at vide det, bliver han udset som næste offer, og han fornemmer morderen inden for rækkevidde.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2006

af

af

Kent Skov

d. 14. mar. 2006

Virkelig god, bredt underholdende og ond krimi fra den succesfulde britiske krimiforfatter fra hvem vi hermed får det tredje udspil med den noget kontroversielle og desillusionerede kriminalkommissær Tom Thorne, der igen kommer på en vanskelig opgave med en grusom sag. Som forgængeren Bangebuks ligger plottet inden for serial killer-genren med voldtægtsforbrydelser som grundmetode. I denne omgang er det underliggende tema et incestmotiv, og en del af den godt gennemførte suspenseteknik er dels, at det viser sig at være et forsvundet søskendepar med en fælles traumatisk barndom og ny identitet, som er sammen om forbrydelserne, hvad Thorne og hans team ikke har anelse om - og dels at søsteren, som står for den mere sadistiske del af de rituelt gennemførte mord, viser sig at være den kvinde, som Thorne bliver så voldsomt varm på, at hun lander i hans seng, hvilket er meget tæt på at få fatale følger for ham. Det paralleltfortalte og godt sammenskruede plot tager således den vanlige overraskende drejning. Sproget er levende og med en ofte sort humoristisk dialog, der giver mindelser om de hårdkogte noir-krimier fra 1940'erne. Så læseren drives ubesværet gennem den ellers over 400 sider lange beretning.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2006

af

af

Tonny Hornbæk

d. 8. maj 2006

"Dovenkrop" er en fortræffelig og til tider uhyggelig kriminalroman. Med sin hovedperson Tom Thorne har forfatteren fundet en god og realistisk figur at skrive flere bøger på. "Dovenkrop" er den tredj...


Politiken

d. 25. mar. 2006

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. mar. 2006


Weekendavisen

d. 14. juli 2006

af

af

Katinka Bruhn

d. 14. juli 2006


Weekendavisen

d. 14. juli 2006

af

af

Katinka Bruhn

d. 14. juli 2006


Information

d. 27. mar. 2006

af

af

Mette Højbjerg

d. 27. mar. 2006


Graf

Nr. 2 (2006)

af

af

Palle Juul Holm

Nr. 2 (2006)