Bøger / faglitteratur til børn

Dr. Ernest Drakes monsterologi : den store bog om fabeldyr


Beskrivelse


Opslagsværk om monstre og fabeldyr til lands, til vands og i luften. Med fold-ud-flapper og mulighed for at røre ved fx pels fra en Yeti.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2009

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 14. juli 2009

Til oplæsning for børn fra 6 år, og til selvlæsning for børn fra 11 år. Kræver ikke megen formidling, for man kan næsten ikke lade være med at bladre i bogen.

Dr. Ernest Drake kan betegnes som fabeldyrenes Charles Darwin. I denne bog gennemgår han med naturvidenskabsmandens grundighed de grundlæggende aspekter af den videnskab han kalder "monsterologien" - læren om fabeldyrenes oprindelse og væren. Vi møder monstre til lands, til vands og i luften, samt betragtninger om forholdet mellem mennesker og fabeldyr. Herunder gode råd til hvordan man kan finde fabeldyrene, og ikke mindst hvilket udstyr man bør have med på sin jagt. Gennem hele værket er der mange illustrationer, folde-ud-flapper og genstande man kan føle på fx pels fra en yeti eller et hår fra en enhjørning. Bogen er holdt i en gammeldags lidt selvhøjtidelig videnskabelig stil, som man forventer det af et ældre seriøst værk. Det skulle undre mig meget om ikke man kunne finde bogen i biblioteket på Hogwarts. Bogen er bestemt ikke uden humor, men den er faktisk et godt oplæg til en diskussion med de større børn om et begreb som "videnskabelighed".

Bogen er i familie med andre Ernest Drake-bøger fx Dr. Ernest Drakes Dragonologi - det førende værk om drager fra 2004.

Inspirerende og smagfuldt opslagsværk for monsterentusiaster udført med stor kreativ opfindsomhed og naturvidenskabelig grundighed, men også med et glimt i øjet.