Bøger / skønlitteratur / roman

Drab efter begæring


Beskrivelse


Krimi. Efter 25 år findes en forsvundet kvinde myrdet, og hurtigt følger flere mord. Roland Benito sættes på sagen, som har spor, der fører både til Afrika og kræftsyge danske patienter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 10. aug. 2009

Læsere af især nordiske krimier vil finde sig hjemme i selskab med bogens personer og plot. Speciel formidling er ikke nødvendig.

I bogen fortsætter bekendtskabet med de to personkredse kendt fra Dukkebarnet, 2008: journalisten Anne Larsen og kriminalassistent Roland Benito samt deres kollegaer. Miljøet er igen Århus-området, hvor et lig findes i en mose efter mange år. Det udløser bl.a. nogle mord mere, og sammenhængen mellem sagerne afsløres igen i denne bog i en kombination af avisens journalistiske arbejde og politiets efterforskning. Igen bringer bogen både synspunkter på aktuelle emner og indblik i flere af personernes privatliv, traumer, kærlighedsaffærer samt til italienske forhold. Plottet er spændende, men slutningen vil måske dele vandene, da den ikke medfører en endegyldig opklaring og afstraffelse. Opbygning af plot, personbeskrivelser og sammenhængen mellem fortidens synder og nutidens gerninger er meget velkendt fra mange andre forfattere, men fungerer godt nok også her - uden at flytte milepæle.

Der er flere kendte paralleller til stilen - bl.a. Blædel, Marklund og Egholm. Bogen er i kraft af sit afsluttede plot selvstændig, men der er så mange referencer til personerne på avisen og i politiet, at bogen må betragtes som en fortsættelse, så bøgerne skal helst læses i rækkefølge.

En fortsættelse af historien om personkredsen i Dukkebarnet. Spændende krimi fra Århus i en velkendt og velfungerende stil. Der lægges flere spor ud til en velkommen fortsættelse.